RAPORTTI: PK-35 – JäPS 3-1

PK-35 3-1 JäPS

Kaksi edellistä otteluaan voittanut miesten edustusjoukkue joutui maistamaan lauantai-iltapäivänä katkeraa kalkkia, kun asemiaan lohkon kärkipaikalla vahvistellut PK-35 kaatoi JäPSin jo kolmatta kertaa kuluvalla kaudella.

Kolmen pisteen karkumatkalla ennen ottelua ollut Pallokerho tiedettiin siis jo ennalta varmastikin sarjan vaikeimmaksi vastukseksi. JäPS pyrki vastaamaan pihlajamäkeläisten tarjoamaan kovaan haasteeseen lähtemällä otteluun poikkeuksellisesti 3-4-3-/5-2-3-muodostelmalla.

Alkuun vaikuttikin siltä, että valkoisissa pelannut vierasjoukkue kykenisi tarjoamaan isäntäjoukkueelle huomattavasti kovemman vastuksen kuin kauden kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa. JäPS tuli ensiminuutit päälle kuin yleinen syyttäjä, ja punamustilla oli vaikeuksia saada pelin juonesta kiinni. JäPSin ottelun paras maalipaikka osuikin tuon kymmenen minuutin hallintajakson kohdille; boksiin taidokkaasti pelattua palloa yritti ladata maaliverkkoihin useampikin valkopaita ennen kuin se tipahti Kron Rexhepin jalkoihin. Kronin laukaus suuntautui kuitenkin tolpan väärälle puolelle, ja isännät selvisivät tilanteesta säikähdyksellä.

Vierailijoiden vahvan alun ylle ilmaantui tummia pilviä ensimmäisen kerran 14. minuutilla, kun vahvasti alkuminuutit esiintynyt Ville Ahola joutui päättämään ottelunsa harmittavan lihasvamman takia.

Noilla näppäimillä 85-vuotisjuhlaotteluaan pelannut isäntäjoukkue alkoi myös toipua järkytyksestään, ja päästä paremmin peliin mukaan. JäPS yritti pariin otteeseen luoda painetta Pallokerhon pelinavaamiselle, mutta isäntäjoukkue onnistui lopulta saamaan pelivälinettä hyökkääjilleen asti melko vaivattoman tuntuisesti. Ensimmäisen puoliskon keskivaihetta kohti mentäessä peli alkoikin siirtyä vääjäämättömästi JäPSin päätyyn.

Väkevästi läpi ottelun PK-35:n oikealla laidalla esiintynyt Adam Yassin teki ensin mainion esityön, mutta Ville Salmikiven viimeistely tuomittiin järvenpääläisten onneksi vielä paitsioasemasta isketyksi. Vain pari minuuttia myöhemmin Jonathan Muzinga vei isännät kuitenkin kauden seitsemännellä maalillaan johtoon; maskin takaa lähtenyt tarkka laukaus ei jättänyt Altti Mäkiselle juuri mahdollisuuksia.

JäPS sinnitteli mukana, mutta PK pyöritti varmanoloisesti tuttua pallonhallintapeliään. Se palkittiin toiseen otteeseen lopulta 38. minuutilla, kun Esa Terävän vaarattomalta vaikuttanut laukaus otti JäPS-puolustajasta onnekkaan kimmokkeen ja painui vierasmaalin vasempaan nurkkaan.

Puhtaaseen kolmen puolustajan linjaan toiseksi puoliajaksi siirtynyt JäPS ei pystynyt prässillään aiheuttamaan riittävästi ongelmia isännille, vaan peli pysyi edelleen heidän hallussaan. Lopulta päivän hahmo Yassin paukutti hirvittävällä kanuunalla isännät lopullisen tuntuisesti kolmen maalin karkumatkalle.

Pian 3–0-maalin jälkeen PK-35 aloitti kuitenkin vaihtorulettinsa, joka sekoitti hieman heidän peliään. Hieman puskista JäPS pääsikin vielä peliin mukaan, kun Aholan pelin alkuminuuteilla korvannut Tuure Nummi iski Kronin pudotuksesta kauden ensimmäisen osumansa.

Prässitasoaan kavennuksen jälkeen nostanut JäPS ei yrityksestä huolimatta onnistunut kuitenkaan lisämaaleja iskemään, ja lopulta PK-35 oli ehkä lähempänä 4–1-osumaa kuin JäPS päivän toistaan. Lopputuloksena siis 3–1-lukemat ja PK-35:n kiistatta ansaitsemat kolme pistettä.

Tappio tarkoitti samalla sitä, että Pallokerho karkasi jo kuuden pisteen karkumatkalle, ja on näin ollen nyt hyvin väkevästi kiinni nousussa Ykköseen. Kautta on toki vielä viisi ottelua jäljellä, ja noihin viiteen mahtuu PK-35:lläkin vielä useampi ennakkoon hankala ottelu. Fakta on silti se, että mikäli JäPS mielii vielä lohkon ykkössijalle, ei pistemenetyksiin ole loppukaudella varaa.

JäPSin pelit jatkuvat Keskuskentällä ensi lauantaina 26.9 Espoon Palloseuraa vastaan.

Leave a Reply