VALMENTAJA

Erol Ates

Erol Ates liittyy JäPSin valmennustiimiin

Edelliset kuusi vuotta Veikkausliigan FC Interin organisaatiossa työskennellyt Erol Ates aloittaa JäPSin päävalmentajana 1.12.2023 kaksivuotisella sopimuksella.

Tämän kauden ajan Ates toimii nykyisen valmennusryhmän neuvonantajana ja vastaa samalla ensi vuoden joukkueen kokoamisesta. Kauden loppuun edustusjoukkueen päävalmentajana jatkaa Timo Kettunen, jota avustaa reservijoukkue JäPS/47:n päävalmentaja Jani Järvinen. Muu taustaryhmä jatkaa tehtävissään normaalisti.

FC Interissä Ates toimi vuodesta 2018 edustusjoukkueen apuvalmentajana & taktisena analyytikkona sekä kahden kauden ajan reservijoukkueen vastuuvalmentajana. Ennen Interiä turkulaisseuran kasvatti työskenteli Vaasan Palloseurassa edustusjoukkueen neuvonantajana ja juniorivalmentajana.

30 vuotta kesäkuussa täyttävä Ates suoritti vuosina 2020–2022 UEFAn korkeimman tason valmentajalisenssin Palloliiton UEFA Pro -kurssilla. Lisäksi Ates on ollut vuodesta 2019 Barca Coach Academyn koulutettavana.   

Ates itse odottaa tulevia työtehtäviään innolla.

Haluan ensinnäkin kiittää JäPSiä tästä mahdollisuudesta. Pyrin tarjoamaan nykyiselle valmennukselle parhaan mahdollisen tuen loppukauden aikana.

– Pientä positiivista jännitystä on tietysti, mutta sen verran läheltä olen Veikkausliigaa ja Ykköstä seurannut, että on hyvin tiedossa, millainen sarja on kyseessä.

– Jalkapallo on minulle elämäntapa, ja on hienoa olla joukkueessa, jossa on nuoria, eteenpäin pyrkiviä pelaajia, jotka jakavat saman ajatusmaailman. Nuorten pelaajien kehittäminen onkin erityisen lähellä sydäntäni.

Ates haluaa korostaa, että hänen loppukauden roolinsa on nimenomaan avustava – päävalmentaja miehestä tulee vasta joulukuussa.

– Tietysti pienillä viilauksilla yritetään saada paras mahdollinen irti joukkueesta, mutta tarkoitus ei ole lähteä muuttamaan tai sotkemaan nykyisiä kuvioita. Päävalmentaja vastaa pelaamista koskevista päätöksistä ja linjauksista.

JäPSin joukkue ja pelitapa ovat Atesille jossain määrin ennestään tuttuja, sillä hän tuntee edellisen päävalmentaja Jyrki Aholan hyvin.

– Olen jutellut Jykän kanssa paljon pelitavoista, ja on hyvin tiedossa, mitä kohti Järvenpäässä on haluttu mennä.

Tervetuloa Järvenpäähän, Erol!