PUOLUSTAJA

#4

Amos Ramström

Amos Ramström Hongasta JäPSiin!

Vasta 19-vuotias topparilupaus Amos Ramström siirtyy vahvistamaan JäPSin takalinjaa. Hongan kasvatti on edustanut espoolaisseuraa käytännössä koko aiemman uransa, joten nuorukaiselle siirto on hyppy tuntemattomaan. Ramström suhtautuu uuteen haasteeseen kuitenkin innolla.

– Edelliskaudet Hongassa ovat sujuneet erittäin hyvin, ja olen todella kiitollinen viidestätoista seurassa viettämästäni vuodesta. Nyt näin kuitenkin, että JäPS on erittäin hyvä ja oikea askel kehitykseni kannalta, nuorukainen analysoi.

Odotuksista ensimmäiselle kaudelle Espoon ulkopuolella Amos toteaa seuraavaa.

– Odotan tulevalta kaudelta paljon, sekä itseltäni että joukkueelta. Toivon saavani ison roolin puolustuslinjasta ja pystyväni auttamaan joukkuetta omilla vahvuuksillani. Toivottavasti kaudesta tulee onnistunut kaikin puolin.

Pelaajaprofiililtaan Ramström on pallollisesti vahva toppari, joka puolustaa aggressiivisesti.

– Voin pelata topparina molemmilla puolilla, mutta viimeiset vuodet olen ollut lähinnä vasemmalla. Olen myös toiminut kapteenina edellisissä joukkueissani, joten johtajarooli joukkueessa ja etenkin puolustuslinjassa on minulle tuttua. Erityisvahvuuksiini kuuluvat aggressiivinen puolustaminen maassa ja ilmassa ja vahva pelin avaaminen molemmilla jaloilla, Ramström kertoo

Ramström on jo ennen JäPSiin siirtymistään ehtinyt pelata miesten pelejä kolmen kauden verran. Niistä ensimmäinen meni FC Espoossa, jossa Kakkosen otteluita kertyi kahdeksan kappaletta. Kahdella jälkimmäisellä Ramström olikin sitten nuoresta iästään huolimatta jo Honka Akatemian avauksen vakionimiä.

Pelaamisen ohella nuorukaisen arkea värittävät valtiotieteen opinnot Helsingin yliopistossa, mutta jalkapallo on Ramströmille prioriteetti.