Khayat, Kurittu & Nummi jatkavat JäPSin riveissä

JäPSin miesten edustusjoukkueen kauteen 2021 valmistautuminen on saatu vihdoin hyvään vauhtiin, ja sitä myöten myös joukkueen sopimuspinoon on alkanut kertyä korkeutta. Viimeisimpänä mustaa valkoiselle vetäisivät seuran omat kasvatit Hedi Khayat, Kalle Kurittu ja Tuure Nummi, jotka jatkavat totutusti sinipaidassa tulevallakin kaudella.

Nummi ja Kurittu ovat ehtineet miesten tasollakin operoida samassa joukkueessa jo lähes vuosikymmenen. Muun muassa HJK:ssa osan nuoremmista vuosistaan palloillut Khayat on toki hänkin ehtinyt viettää kotikaupunkinsa väreissä suurimman osan aikuisvuosistaan, sillä ensimmäinen paluu kasvattiseuran riveihin tapahtui Hedinkin osalta jo 2015.

Hyökkäyspäässä viihtyvät Nummi ja Khayat sekä Khayatin alapuolelta vasemman puolustajan tontilta itsensä useimmin löytävä Kurittu ovat toisilleen tuttuja kuitenkin jo vielä pidemmältä, 20 vuoden takaa, sillä koko kolmikko edustaa JäPSin kultaista 94-ikäluokkaa. Yhteisiä joukkuekuvia, mitaleita ja diplomeja löytyykin siis vuosien takaa melkoinen pino.

Jaettuja harjoituksia, pelejä ja junioriturnauksia onkin vuosituhannen vaihteesta eteenpäin kertynyt niin ikään sellainen liuta, että yhteisiä metkuja on ollut aikaa harjoitella aika monen toiston verran. Etenkin hyökkäyspään kaksikon osalta niiden voidaan odottaa realisoituvan tulostaululle tänäkin vuonna, toivottavasti entistäkin lyhyemmin intervallein.

Nummen ja Khayatin edelliskautta värittivät ikävän sinnikkäät loukkaantumiset, mutta alkavalle valmistautumisjaksolle miehet pääsevät lähtemään hyvässä kunnossa – maaliverkkojen voi siis molempien osalta odottaa pullistelevan tulevalla kaudella entistäkin tiuhempaan tahtiin. Tulevan kauden ensimmäisen ottelun pelikieltoa pois istuvan Kuritun hyökkäyspään tilastomerkintöjen osalta laskettaneen puolestaan erikoistilanteiden varaan.

– JäPS on tarjonnut aina hyvät harjoitusolosuhteet, mutta ennen kaikkea hienon joukkueyhteisön. Jatkaminen oli siis jälleen pitkälti itsestäänselvyys, vaikkei tässä kovin montaa sopimustarjousta olekaan vuosien varrella joutunut muilta seuroilta hylkäämään, Kurittu kommentoi pilke silmässä jatkosopimustaan.

JäPSin edustusjoukkueen rungon ovat aina muodostaneet omat kasvatit, joten seuraidentiteetin kannalta miesten jatkosopimukset olivat erityisen iloinen, vaikkei kenties järin yllättävä, uutinen. Lisää sopimusuutisia lienee luvassa pikapuoliin.

Leave a Reply