JäPSin edustusmiehistö avaa kauden Joutsenossa

Kauden 2020 Kakkonen pyörähtää JäPSin osalta käyntiin lauantaina, kun Kultsu FC isännöi sinipaitoja kello 14:00 alkavassa ottelussa Joutsenon Urheilukeskuksen nurmella.

Järvenpääläisten kauden avaukset ovat viime vuosina olleet vaikeita ja edellisen kerran täydet pisteet napattiin Vaajakoskella kauden 2015 avauksessa. Tavoitteet tälle kaudelle ovat selkeät ja nyt on tahdin syytä olla toinen jo heti ensimmäisessä ottelussa. Kultsu on nousijajoukkue, jonka peräsimessä tahtia ylläpitää JäPSin entinen päävalmentaja Jukka Korhonen. Savolaissyntyisen Korhosen koukerot tiedetään ja kotijoukkueen pelisuunnitelmasta ei varmasti tule yllätyksiä puuttumaan.

Isäntien valmistautumisesta otteluun ei ole juuri tietoa tihkunut. Sen verran tiedetään, että joukkue sai tälle kaudelle oivan vahvistuksen, kun Petteri Rönkkö siirtyi naapuriseura PEPOsta johtamaan punamustien keskikenttää. Kärjessä viilettänevät nigerialaiset maalikoneet Samson Akoh Abah ja Audu Alexander Odeh. Heistä Abah paukutti viime kaudella peräti 30 osumaa ollen merkittävä tekijä Kultsun nousussa Kakkoseen ja Odeh säesti karkeloita 13 maalillaan.

JäPSin valmistautuminen kauteen on sujunut koronaepidemiasta huolimatta suhteellisen hyvin ja joukkue on pääsääntöisesti täydessä iskussa. Harjoitusottelut HJS:aa ja FC Espoota vastaan sujuivat voitokkaasti ja päävalmentaja Osku Partonen pääsi kokeilemaan reilusti yli 20 pelaajan pelivalmiuksia todeten pallon liikkuvan pitkähköstä ottelutauosta huolimatta edelleen liukkaasti.

Maalintekovire näyttäisi olevan myös tallella ja vastuuta siitäkin jakautuu kiitettävästi usealle pelaajalle. Mainituissa kahdessa harjoitusottelussa JäPS iski yhteensä seitsemän maalia ja osumia kirjattiin kuudelle pelaajalle. Ville Ahola, Justus Kauppinen ja Daniel Pensasto ovat kotiutuneet Yhdysvaltojen kentiltä ja tälle kaudelle taas järvenpääläisriveihin palanneet Miro Schwalenstöcker sekä Teimuraz Apriamashvili ovat yhtä lailla mukana joukkueen vahvuudessa.

Puolustuspelin tarkkuuteen tullaan alkavalla kaudella kiinnittämään varmasti huomiota ja aiempien kausien maaliviihdettä pyritään keskittämään vahvasti enemmän sinipaitojen hyökkäyspäähän. Oman apunsa tähän tuonee nimekäs vahvistus Lum Rexhepi, joka yhdessä Olli Valton kanssa muodostanee lohkon kovimpiin kuuluvan toppariduon. Kun joukkueen kapteeni Roope Autio vielä dominoi keskikentän pohjaa, pitäisi homman toimia ainakin paperilla.

JäPSin päävalmentaja Osku Partonen lähtee otteluun rauhallisin mielin. ”Lyhyt valmistautumisjakso tauon jälkeen on sujunut onnistuneesti ja harjoituspelit olivat sekä tuloksellisesti että pelillisesti tasapainoisia. Lauantaina Kultsu on vastustajana fyysinen ja taisteleva ryhmä, joten työntekoon pitää heitä vastaa olla valmis. Jokainen on tottakai innoissaan, kun sarjapelit alkavat, ja uskon että olemme valmiita kauteen.”

Leave a Reply