JäPS potkaisi lauantaina käyntiin e-urheilutoimintansa

E-kauden avaus keräsi 312 katsojaa

JäPSin eSports sai lentävän lähdön kun 312 katsojaa seurasi ensimmäistä lähetystä. Kiitos Ohoi, Järvenpään kaupunki ja Järvenpään K-Citymarket tapahtuman mahdollistamisesta! Lähetys katsottavissa: https://www.twitch.tv/japsesports/

Koronavirus ja sen mukanaan tuomat sosiaaliset rajoitukset ovat tarkoittaneet sitä, että varsinaisen viheriön puolella palloilu ei ole kovin helposti viimeisten kuukausien aikana onnistunut. JäPSin miesten edustusjoukkueen taustaorganisaatiossa päätettiin kuitenkin laakereilla lepäilyn sijaan lähteä hyödyntämään tilanteen ohut hopeareunus.

Lisääntynyt vapaa-aika ja karanteeniohjeet ovat yhdessä tarkoittaneet sitä, että ihmisiä on erinäisten päätelaitteiden äärellä ollut viime aikoina enemmän kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Niinpä JäPSissä koettiin, että nyt oli erityisen hyvä aika lähteä luomaan sisältöä, jota noilla laitteilla voi kuluttaa. E-urheilu tuntui urheiluseuran perspektiivistä luontevimmalta tavalta lähteä ottamaan tätä ympäristöä haltuun.

Ideoinnin tuloksena JäPSin historian ensimmäinen e-urheilutapahtuma käynnistyi menneenä lauantaina kello 15:00 Järvenpää-talon Juhani Aho -salissa, jonka kaupunki oli ystävällisesti tarjonnut seuralle käyttöönsä. Fasiliteettien lisäksi kaupungilta liikeni myös korvaamattomaksi osoittautunutta teknistä tukea ja laitteistoa etenkin tapahtuman audiotarpeisiin.

Otteluun JäPS kävelytti edustusjoukkueen miehistöstä tuulennopean Hedi Khayatin ja viime kauden ykkösmaalitykki Kron Rexhepin, jotka kohtasivat kaksoisottelussa Lahden Reippaan Berat Kösen ja Valtteri Entolan.

Ottelua selostamaan oli puolestaan saapunut aiemmin Järvenpään Haukkojen otteluihin äänensä tarjonnut Ville Rusanen, joka suoriutui tehtävästään ammattilaisen varmuudella. Rusasta kommentaattorina peesasi JäPSin oma poika ja järvenpääläisten teinityttöjen ykkösidoli Tomi Mikkonen.

JäPS kohtasi siis kauden avausottelussaan saman vastustajan kuin viime vuodenkin keväänä, vaikka tällä kertaa Lahden Kisapuiston sametin sijaan pelialustana toimikin PlayStation 4 -pelikonsoli. JäPSin kannalta valitettavasti ensimmäisen ottelun lopputulos mairitteli sinipaitoja vielä viime keväistäkin vähemmän; Juventusta luotsannut Hedi sai Kösen PSG:ltä karmaisevan kylmää kyytiä, ja taululla olisi saattanut seistä 90 minuutin jälkeen vielä lopputulokseksi jäänyttä 5-1:täkin rumemmat lukemat.

Toisessa ottelussa oli JäPSin vuoro turvautua pariisilaisjoukkueen osaamiseen, kun Kron marssitti virtuaalistadionin nurmelle Mbappen ja kumppanit. Lahden Entola ei kuitenkaan selvästi halunnut jäädä joukkuetoveri Kösen varjoon, vaan tämän Barcelona mukiloi Rexhepin niin ikään neljällä maalilla. Yhteismaalit näin siis Reippaalle 9-1 ja ottelupari puhtaasti kahdella voitolla lahtelaisten nimiin.

Kentän puolella koetusta nöyryytyksestä huolimatta tapahtuma oli ainakin JäPS-silmin kuitenkin lähes erinomainen, vaikka oppimisprosessi on e-urheilun saralla vasta alussa. JäPSin viimeiseksi e-urheilutapahtumaksi tämä ei siis varmasti jää, vaan tarkoitus on saada toiminta todellisesti käyntiin lähitulevaisuudessa ja kehittää sitä pitkäjänteisesti.

Tulevista tapahtumista tiedotetaan totutusti JäPSin somekanavissa. https://www.twitch.tv/japsesports/ ota kanava seurantaan!

Leave a Reply