JäPS 3-0 MiPK, Kiitos kaudesta!

JäPS 3-0 MiPK

JäPSin edustusjoukkueen hyvin pitkältä tuntunut kausi 2020 sai kuin saikin duurivoittoisen lopetuksen, kun isännät onnistuivat Järvenpään monitoimihallissa kaatamaan Mikkelin Pallo-Kissat suvereenin esityksen jälkeen numeroin 3–0.

JäPS pääsi – toki niin pääsivät myös vierailijat – lähtemään otteluun pitkälti paineettomista lähtökohdista, sillä mahdotonta lähentelevät hypoteettiset ottelutulokset huomiotta jättäen olivat panoksena käytännössä lohkon sijat neljästä kuuteen. Voitolla JäPS otti tukevan kiinnityksen tuohon mainittuun nelossijaan, joskin Honka Akatemialla on vielä rästipelissään mahdollisuus voitolla kiilata edelle.

Mainitusti sisätiloissa pelattuun otteluun JäPS lähti taas pakotettuna edelliskierrokselta muuttuneella kokoonpanolla, sillä Alaeddine-Kurittu-kaksikko oli NJS-pelin hölmöilyiden seurauksena pelikiellossa.

Aivan ensiminuutit olivat vielä suhteellisen tasaisia, mutta JäPS hyppäsi pian kuskin paikalle. Nättejä sommitelmia onnistuttiin luomaan molemmilta laidoilta, ja vaikuttikin siltä, että avausmaali oli vain ajan kysymys. Erityisen huomattavaa oli vastustajan kenttäpuoliskolla otettujen pallonriistojen määrä, mitä edesauttoi kenties kauden parhaiten toiminut prässipeli. Se helpotti myös niin ikään erinomaisesti läpi ottelun pelanneen puolustuslinjan toimintaa, eikä Altti Mäkinen tainnut joutua venymään pallon eteen koko ottelussa kertaakaan.

Edellä pedattua osumaa odoteltiin lopulta 18. minuutille asti. Pallon vasemmalle laidalleen saanut Hedi Khayat lähetti keskityksen kohti vitosen viivalla odotellutta Kron Rexhepiä, mutta mikkeliläispuolustaja jatkoi pallon omaan maaliin ennen kuin se ennätti Kronille asti ja JäPS siirtyi näin MiPKin suosiollisella avustuksella johtoon. Avausmaalin jälkeen peli kääntyi entistä selkeämmin kotijoukkueelle, ja vain JäPSin huolimaton viimeistely ja Kissat-puolustuksen viime hetkien pelastukset pitivät ensimmäisen puoliajan lukemat yhdessä nollassa.

Jo lopulliselta ratkaisulta tuntunut 2–0-osuma syntyi, kun toista puoliskoa oli pelattu kymmenisen minuuttia. Tällä kertaa oli Hedin vuoro olla maalinteossa, jota alustamassa oli puolestaan Ville Ahola. Ville lähetti vierailijoiden puolustuslinjan taakse oikealta laidalta tarkan aikaisen keskityksen, jonka Khayat ohjasi noin seitsemästä metristä sisään ja osui näin toista viikkoa putkeen.

Toisen osumansa jälkeen JäPS pyöräytti vaihtorulettinsa käyntiin. Ensin kentältä poistui keskitystilanteessa reittään loukannut Ahola, ja pian tämän jälkeen kautensa löivät pakettiin Kron, Hedi ja kapteeni Roope Autio. Ensin mainitun tilalle kentälle asteli Tuomas Kyytsönen, jolta ei mennyt minuuttia pidempään vapauttaa keskikentän taituri Herkko Kuosaa läpiajoon. Tämä ei paikasta erehtynyt, vaan viimeisteli loppulukemat 3–0 varmasti maalin vasempaan alanurkkaan.

Roopen ja Hedin kentällä korvasivat puolestaan JäPS-legendat Tero Uusitalo ja Eepi Huusko, joista ainakin jälkimmäinen esiintyi edustusjoukkueen paidassa yli 20-vuotisen JäPS-uransa viimeistä kertaa. Nysse Uusitalo nappasi itseoikeutetusti Roopen kapteeninnauhan käteensä ottelun viimeiselle puolituntiselle, ja oli senteistä kiinni, ettei mies päässyt kruunaamaan iltaansa maalilla – valitettavasti kulmapotkussa kasan korkeimmalle nousseen Nyssen pusku pysähtyi ylärimaan. Parempaa tapaa pitkän uran lopettamiseen tuskin olisikaan voinut olla, joten kenties näemme Nysseltä vielä uuden yrityksen ensi kaudella.

Lisämaaleja ei tosiaan JäPSin paineistuksesta huolimatta nähty, mutta kolmen maalin voittokin tuntui kolmen aiemman ottelun jälkeen melko makealta. Vaikka kilpailullisesti ottelussa ei välttämättä panosta juuri ollutkaan, on kauden positiiviseen nuottiin päättäminen henkisellä puolella erityisen tärkeää – erityisesti näin vaikean vuoden jälkeen.

Ensi kauden kuviot ovat vielä niin korona- kuin pelaajatilanteenkin suhteen suhteellisen auki. Molemmista tipahdellee informaatiota JäPSin somekanaviin sitä mukaa kun sitä saadaan. Tältä erää; kiitos kaudesta ja eteenpäin.

Leave a Reply