Sudet – JäPS

Sudet - JäPS
15 Sep 2019 - 15:00Kouvola

Susiluolaan sunnuntaina

Maaottelutauko on pidetty ja Kakkosen A-lohkon pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna. JäPSin edustusmiehistön ohjelmassa on vierailu Pohjois-Kymenlaaksoon, jossa järvenpääläisiä isännöi lohkon tyveen juuttunut Sudet. Ottelu Kouvolan keskusurheilupuiston nurmella pelataan sunnuntaina 15.9. kello 15:00 alkaen.

JäPS on ennennäkemättömässä 12 tappiottoman ottelun putkessa ja hännänhuippu Sudet siihen nähden äärimmäisen vaarallinen vastustaja. Kun muistetaan kesäkuinen tyly 6-1 tyrmäys kotinurmella 1818 katsojan edessä, voisi takki olla vahvasti auki otteluun lähdettäessä. Jokainen varoituksen sana on siis tarpeen muistuttamaan asenteen merkityksestä ottelun lopputulokseen. Sudet on tällä kaudella ollut melkoinen alisuorittaja, mutta aina välillä päässyt rokottamaan torkahtanutta vastustajaa. Esimerkiksi laatujoukkueet Klubi04 sekä MP ovat joutuneet toteamaan tämän vain tasapelipisteen jäädessä käteen.

Valmentaja Osku Partonen tunnistaa tilanteen hyvin.

– ”Sudet voi lähteä otteluun paineitta, joten ottelusta tulee meidän kannaltamme varmasti vaikea. Sudet haluaa näyttää viimeisissä peleissä kuuluvansa Kakkosen tasolle.
– Meidän pitää jatkaa siitä, mihin jäimme ennen lyhyttä sarjataukoa ja saada laatua omaan hyökkäyspeliin, huomioiden kuitenkin Susien vaaralliset vastahyökkäykset”

Pohjoiskymenlaaksolaiset eivät todellakaan ole antaneet periksi, vaikka putoaminen Kolmoseen ensi kaudeksi on jo sinetöity. Osoituksena voi pitää vaikkapa vielä elokuussa joukkueeseen tehtyjä hankintoja. Viime kaudella Ykkösessä Hakassa pelannut nopea ja vaarallinen hyökkääjä Gerald Ben tuo lisäarvon Susien jo nyt terävään kärkeen, jossa pelotetta on riittänyt tähän asti yksin Niko Nakarissa. Toinen syyshankinta on puolustuspään pelaaja, 23-vuotias irlantilainen Enda O’Neill. Hän on pelannut viime kaudella Yhdysvalloissa ja tuo lisää irlantilais-amerikkalaista maustetta valmentaja Mike Keeneyn keitokseen.

Susien miehistö on rakentunut muutaman avainpelaajan ympärille. Maalivahti Ville Iiskola on jo mainitun hyökkääjä Niko Nakarin ohella joukkueensa todellisia kulmakiviä. Iiskola toisi kokemuksellaan varmuutta ja luottamusta minkä tahansa Kakkosen ryhmän alakertaan. Vuodesta toiseen varmasti maaleja tekevä Susi-ikoni Nakari puolestaan on paukuttanut tälläkin kaudella jo viisi joukkueensa kaikkiaan 13 osumasta. Bradley Wilson, Riku Venäläinen sekä kahden maalin mies Ville Majander kuuluvat myös valmentaja Keeneyn luottopelaajiin.

JäPS-miehistö ei ole vetänyt lonkkaa parin viikon ottelutauon aikana, vaan on harjoitellut normaalisti. Lisäksi useampi pelimies on pitänyt ottelutuntumaa yllä reservijoukkue JäPS47:n riveissä Kolmosessa. Kouvolaan päästään siten näillä näkymin lähes täydessä iskussa. Poissa jo loppukauden sivussa olevien lisäksi ovat varmuudella vain varoitustiliään nollaava kapteeni Roope Autio ja opintojensa pariin palannut Kalle Kurittu.