PKKU – JäPS

PKKU 2 - 7 JäPS
26 May 2018 - 17:00Kalevan urheilupuisto

Keski-Uudenmaan sinfonia soi järvenpääläisessä duurissa

Ville Ahola heilutti tahtipuikkoa, kun siniset sävelet puuduttivat isännät täysin Keravan kesäisessä lauantai-illassa. Luvut 2-7 (1-5) eivät valehtele tämän hetken voimasuhteista Keski-Uudellamaalla. FC Lahden farmiseura PKKU oli päässyt ensimmäistä kertaa kauden aikana tilanteeseen, jossa kuponki oli saatu täyteen pelimiehiä ja osa oli jopa jouduttu jättämään ulkopuolelle. Lahdesta oli saatu liiga-apuja ja halu ensimmäisiin täysiin pisteisiin oli kova.

PKKU tulikin alussa lujaa ja JäPS oli hieman ihmeissään. Ottelua oli pelattu vain parisen minuuttia, kun kotijoukkue iski. Touko Laakkonen nousi oikealta laidalta ja pääsi antamaan matalan keskityksen maalille. Ennakko-odotuksiin nähden hieman vaisusti ottelussa esiintynyt Matti Saari ei ehtinyt keskitykseen, mutta tulevaisuuden toivo ja Kerhon kauden maalitykki Robbie Azodo oli ehtinyt sopivasti takatolpalle ja niittasi punaiset johtoon. Yleisössä määrällisesti altavastaajana olleet kotijoukkueen kannattajat olivat riemuissaan. Tuota riemua kesti vain viitisen minuuttia, kun ottelun maestro Ville Ahola ajoi vahvasti keskeltä kohti PKKU-maalia. Näppärä syöttö lähti illan yhdelle onnistujalle Justus Kauppiselle, joka laukoi päin maalivahti Ville Ulmasta. JäPS-kärki Tuure Nummi oli tilanteessa hereillä ja iski irtopallon verkon perille.

Kapellimestari Ahola johti tasoituksen jälkeen peliä entistä terhakammin. Älykkäät syötöt napsuivat Kauppisen tai Nummen edelleen pelattaviksi ja ote siirtyi vahvasti JäPSille. Kolmikko pyöritti hyökkäyspäässä isäntiä mielin määrin ja keskikentällä Roope Autio piti tasapainon, voitti kaksinkamppailut ja loi kipparin roolissaan lisää uskoa joukkueen tekemiseen. PKKU:lla alkoi olla vaikeuksia päästä ulos omalta kenttäpuoliskoltaan. Alkusoitto alkoi olla finaalissa, kun Ahola nousi 23. minuutilla taas keskikaistalta, ampui noin 20 metristä ja pienen kimmokkeen kautta pallo löysi tiensä maalin vasempaan nurkkaan. JäPS oli siirtynyt johtoon ja kotijoukkueen päät alkoivat painua.

JäPS jyräsi ja PKKU joutui ottamaan vastaan. Kapteeni Autio pääsi kokeilemaan parisen minuuttia johtomaalin jälkeen Ulmasen torjuntataitoja, kun kova painostus oli johtanut vapaapotkuun noin 25 metristä. Tästä ei vielä ottelun niittiä saatu, mutta noin puolen tunnin pelin jälkeen koko ajan otteitaan parantava Justus Kauppinen nousi röyhkeästi keskeltä ja syötti Aholalle vasemmalle. Ahola jatkoi takaisin Kauppiselle, joka kaadettiin. Tuomari katsoi hyödyn, joka ei toteutunut ja pallo vietiin rankkaripisteelle. JäPSin rankkarispesialisti Olli Valto upotti voimalla pallon Ulmasen käsien kautta verkkoon ja peli alkoi olla valmis. JäPS puhkoi jatkuvasti isäntien puolustusta ja varsinkin ex-jäpsiläinen Hedi Khayat vasemman puolustajan tontilla oli vaikeuksissa itselleen ehkä vieraalla pelipaikalla.

Vain viitisen minuuttia ehti kulua edellisestä maalista, kun Ville Ahola oli taas juonimassa ratkaisua. Oikea-aikainen syöttö vapautti Tuure Nummen puolittain läpi vasemmalta ja kliininen sijoitus oikeaan alakulmaan muutti lukemat jo 1-4:ään. Tulostaulun hoitaja pysyi hädin tuskin tehtäviensä tasalla, kun 1-5 syntyi kuin kopio edellisestä heti perään. Nummi syötti Aholalle laitaan ja Ahola takaisin Nummelle, joka tiesi tutun paikan oikeassa alakulmassa. Hattutemppu Tuure Nummelle oli valmis. JäPS intoutui reippaasta johtoasemasta sen verran, että peli pääsi hieman hajoamaan ja PKKU sai myös jokusen, joskin vaarattoman tilanteen vielä ensimmäisen jakson loppuhetkillä.

Toisen jakson alkuun Pallokerho vaihtoi Hedi Khayatin puolustuksesta hyökkäykseen ja peli-ilme parani välittömästi. Ensimmäisen jakson alun lailla PKKU tuli lujaa ja hieman kylläinen JäPS taas ihmetteli. Heti parin minuutin jälkeen Milo Jung tunkeutui rangaistusalueelle ja kaatui suuren maailman tyyliin näyttävästi. Pallo vietiin pilkulle ja Jung ampui itse varmasti kavennuksen. JäPSin pelissä oli aistittavissa hetken aikaa pientä hermostuneisuutta ja kun pelin fyysisyysaste alkoi nousta molemmin puolin, kauneusarvot katosivat pelistä vähäksi aikaa. Ottelun tuomaristo sai äänekästä palautetta kummaltakin valmennusjohdolta ja välillä näytti siltä, että palaute oli jopa aiheellista. Onneksi isommilta vammoilta vältyttiin.

JäPS otti taas selvemmin kuskin paikan 54. minuutin kohdalla, kun Tuure Nummi ja Ville Ahola pelasivat Justus Kauppisen vasemmalta laidalta maalintekopaikkaan. Kauppinen yritettiin kaataa kai pariinkin otteeseen hänen edetessään, mutta jässikkä meni vain määrätietoisesti eteenpäin ja laukoi Ulmasen painajaiseen – oikeaan alakulmaan numeroiksi jo 2-6.

Maalin jälkeen nähtiin iloinen kentälle paluu. Juuri ennen kauden alkua polvensa loukannut Herkko Kuosa korvasi kiitettävästi raataneen Tuomas Kyytsösen. JäPS jatkoi ottelun hallintaa, mutta ottelu tasoittui ja välillä myös PKKU pääsi hyökkäyksiin. Mitään olennaisen vaarallista isännät eivät enää saaneet kaivettua varastoistaan ja kuin kauniiksi lopuksi ottelun kapellimestari Ville Ahola vapautti tutkaparinsa Herkko Kuosan nokikkain Ville Ulmasen kanssa. Kuosa ei tilanteessa jäätynyt, vaan sijoitti komeasti loppulukemiksi 2-7.

JäPS-koutsi Osku Partonen oli syystäkin tyytyväinen suojattiensa otteisiin. ”Omassa pelisuunnitelmassa onnistuttiin erinomaisesti ja pelaajat toteuttivat hienosti ne asiat, joita MP-pelistä lähdettiin parantamaan. Pelaajien ajatus pysyi pelissä aikaisesta 1-0 maalista, helteisestä säästä ja paikallispelin paineista huolimatta”, kiitteli Partonen koko joukkuetta.

PALLOLIITON OTTELUSIVUILLE JA TILOSTOIHIN TÄSTÄ.

 

ENNAKKO: Mestarien liigan finaalin esiottelu pelataan Keravalla

JäPSin edustusmiehistö lähtee lauantaina naapurikaupunkiin hakemaan jatkoa voittoisalle vieraspeliputkelleen. Vain yhden tasapelipisteen alkukaudella kerännyt Pallokerho Keski-Uusimaa ei kuitenkaan ole mikään helppo suupala. Tuon kotona kerätyn JIPPO-pisteen lisäksi tappiot ovat olleet niukkoja ja pelit tasaisia. Erityisesti kotonaan Kerho on ollut aina paha myös JäPSille. Viimeisimpänä muistona on viime syksynä kärsitty 1-0 rankkarimaalitappio Keravan nurmella.

PKKU:n ryhmä on kokenut muutoksia talven aikana. Osa vanhoista pelimiehistä on palannut takaisin kotiin TuPSiin, ja ryhmään on nostettu juniori-ikäisiä pelaajia aina B-junioreista lähtien. Lisäksi seura on FC Lahden farmiseura, mikä merkitsee satunnaisia ottelukohtaisia apuja Lahden liigaringistä. Valmentaja Rami Hakanpää on itse paljon kokenut ja nähnyt pelimies ja saanee puhallettua nuorehkoon ryhmäänsä sellaista uskoa ja henkeä, jota varmasti tullaan tarvitsemaan tiukan kauden kuluessa.

Kotijoukkueessa on vielä toistaiseksi tuntemattomampien junnujen lisäksi muutama mielenkiintoinen vanha tuttu. Kaksinumeroista maalimäärää kaudella omien sanojensa mukaan tavoitteleva Tampereelta palannut ja siellä myös liigakokemusta hankkinut Matti Saari edustaa ehdottomasti joukkueen kovinta ydintä ja iskukykyä. Kapteenin nauhaa kantava Joonas Puljujärvi tuo puolustukseen uskottavuutta ja rauhallisuutta ja maalinsuulle EsPasta hankittu Ville Ulmanen varmuutta. Hedi Khayat lähti JäPSistä naapuriseuraan hankkimaan uutta kipinää uralleen ja viilettää siis nyt punaisten joukoissa.

JäPSin pelaamiseen on odotettavissa muutoksia tappioon päättyneeseen MP-kotipeliin verrattuna lähinnä asennepuolella. ”Ehdottomana tavoitteena on parantaa suoritustasoa jokaisella pelipaikalla. En ole millään lailla tyytyväinen viime peliin siltä osin. Erityisesti huomio tulee olla omassa tekemisessä ja joukkueessa, vaikka onkin paikallispeli kyseessä”, painottaa päävalmentaja Osku Partonen. Terveystilanne joukkueessa on hyvä ja valinnanvaraa kokoonpanoon löytyy.  Paikallispeliin ei tarvinne pelaajia sytytellä eli siitä koutsin tuskin tarvinnee olla huolissaan.

Ottelu Keravan Kalevan urheilupuiston nurmella alkaa kello 17:00 ja illan toinen merkittävä futismatsi Kiovassa kello 21:45.