MiPK – JäPS

MiPK 1 - 0 JäPS
20 Jun 2018 - 18:30Urski

Urskissa kauden ensimmäinen vierastappio

Juhannusta edeltävä keskiviikkoilta ei hienouksia tarjonnut, kun pisteet jäivät Mikkeliin lukemin 1-0. Ottelu oli fyysinen niin kuin ennalta oli arvattavissa ja pallo oli suurimman osan ajan ilmassa. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa voittaa ottelu, mutta tällä kertaa MiPK oli karvan verran terävämpi ratkaisupaikoissa.

Ottelu alkoi JäPSin kannalta ikävästi, kun 5. minuutin kohdalla Justus Kauppinen joutui jättämään kentän tilanteen jälkeen, jossa hänet kaadettiin laidassa ja käsi jäi MiPKin laitapelaajan nappien tallaamaksi. Kentälle kirmasi Herkko Kuosa, joka tuli Tuomas Kyytsösen paikalle kymppipaikalle tämän siirryttyä laitaan Justuksen tilalle. Alku oli vierasjoukkueelta tahmeaa ja kotijoukkue oli kaikessa tekemisessä hieman terävämpi. JäPS pääsi hyvin peliin mukaan ensimmäisen puoliajan loppua kohden ja ehkä puoliajan paras paikka siunaantui Herkko Kuosalle, joka pääsi tälläämään Tuure Nummen loistavasta syötöstä takaviistoon suoraan maalivahdin syliin. Varsinkin ensimmäisen puoliajan viimeset 30 minuuttia olivat vierasjoukkueen hienoista hallintaa. Kotijoukkueen paikat olivat vähissä paria kaukolaukausta lukuun ottamatta ensimmäisellä puoliajalla.

Toinen puoliaika alkoi mihin ensimmäinen loppui eli vieraiden lievässä hallinnassa. Ensimmäisen kerran maalintekoa päästiin tosissaan yrittämään vierailijoiden toimesta noin 55 min kohdalla, kun Roope Autio pelasi pallon laitaan puolustuslinjan selustaan Tuure Nummelle, joka otti pallon loistavasti mukaan ja pääsi laukaisemaan, mutta kotijoukkueen maalivahti sai vaivoin pallon torjuttua maalin eteen, josta puolustus sai tilanteen purettua. Kertaalleen pallo siivottiin myös kotijoukkueen maaliviivalta, kun Herkko Kuosa teki väkevän nousun laidalta pelaten pallon maalin eteen. Pallo kimposi puolustajan jalasta maaliviivalle, josta pallo siivottiin jälleen väljemmille vesille.

Noin 65 minuutin kohdalla kotijoukkue teki vaihdon ja laidalle tuli kirmaamaan nopeajalkainen Isaac Kannah. Puoliajalla kotijoukkue oli myös vaihtanut kentälle Antti Voutilaisen, joka oli myös etevällä pelipäällä koko toisen puoliajan. Ottelu alkoi kääntyä kotijoukkueelle noin 70 minuutin kohdalla, jolloin palloa tuotiin vaarallisesti ylös varsinkin Kannahin toimesta. Kissoilla oli jokunen hyvä maalipaikka, joissa Janne Laiho vei pidemmän korren kunnes 84. minuutilla Kannah laukoi kovan vedon laidasta. Tämän Jana sai vielä torjuttua, mutta irtopalloon ehti ensimmäisenä Antti Voutilainen, joka niittasi pallon voimalla verkkoon. JäPS ei saanut kunnon kiriä aikaan viimeiselle kymmenelle minuutille vaan pisteet jäivät Mikkeliin.

Valmentaja Partonen nostaa hattua kotijoukkueelle, joka puolusti tiiviisti ja taisteli palloista koko 90-minuuttisen ajan. ”Tänään emme löytäneet aukkoja tiiviisti pelanneen puolustuksen seasta.”

Ensi keskiviikkona kotiottelut jatkuvat, kun LPS saapuu keskuskentälle klo 18.30 alkavassa ottelussa.

PALLOLIITON OTTELUSIVULLE

ENNAKKO: JäPS vierasmatkalle Mikkeliin

Voitokkaan Gnistan-ottelun kolhut ovat hädin tuskin kerenneet parantua lauantailta, kun Järvenpään Palloseura matkaa jo pelireissulle Mikkelin Kissoja vastaan. Hyvälle pelipäälle päässyt järvenpääläisryhmä lähtee nostamaan sijoitustaan todella tasaisesta keskikastista kohti Kakkosen mitalisijoja. JäPSin lisäksi peräti viisi joukkuetta on 14 pisteessä yhdeksän pelin jälkeen, kun Mikkelin Kissoille lisätään kolme vielä sarjataulukkoon kirjaamatonta pistettä, jotka mikkeliläiset saivat kabinettipäätöksellä Gnistanin peluutettua toukokuussa pelioikeudetonta pelaajaa Kissoja vastaan.

Mikkeliläiset pääsevät otteluun ilman pelikieltoja tai merkittäviä poissaoloja. Puolustuksen tukirangan muodostavat veljekset Sami, Miika ja Tommi Ekmark, joista viimeksi mainittu on myös joukkueen paras maalintekijä neljällä täysosumalla. Hyökkäyspäässä järvenpääläispuolustusta piinaavat yhdysvaltalainen Isaac Kannah ja kahdesti Veikkausliigan maalikuninkuudenkin voittanut veteraanipelaaja Rafael Vieira. ”Vaikea peli luvassa. MiPK puolustaa todella tiiviisti ja heitä vastaan on tehty vähän maaleja. Joukkueen runko on myös pysynyt kasassa usean vuoden, joten joukkuepeli on vahvaa”, toteaa Palloseuran valmentaja Osku Partonen.

JäPS lähtee Mikkeliin ilman suurempia loukkaantumismurheita. Laitapelaajana viilettävä Pyry Korhonen kärsii kuitenkin pelikieltoa saatuaan korttitilin täyteen Gnistan-ottelussa.

Maalinteko on järvenpääläisillä rullannut mukavasti viime peleissä ja kaudella osumia onkin jo kertynyt 22 kappaletta yhdeksään peliin. Toisaalta kollektiivinen puolustuspeli oli etenkin alkukaudesta vaikeaa, minkä osoittaa runsas päästettyjen maalien määrä. Peliesitystrendi on kuitenkin ollut nouseva, kun sinipaitaiset ovat jo neljän tappiottoman pelin putkessa.

MiPK – JäPS keskiviikkona 20.6. klo 18:30 Mikkelin Urheilupuistossa.