MiPK – JäPS

MiPK 4 - 1 JäPS
25 May 2019 - 17:00Urski

Raportti: Urskista ei herunut pisteitä

Rankkasateen kastelema hyväkuntoinen Urski tarjosi mahtavat puitteet ottelulle. Kotijoukkue MiPK oli läpi ottelun terävämmällä jalalla ja varsinkin kakkospallot tippuivat liian usein punaisten jalkaan. Ensimmäinen maali nähtiin jo 7 minuutin jälkeen kun paitsiolta haiskahtava pallo pelattiin pystyyn päätyrajalle, josta Tommi Ekmark pääsi vetämään pienestä kulmasta. Pallo kimposi torjunnasta onnekkaasti takatolpalla odottavalle Antti Voutilaiselle, jolla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin. Lisää vettä satoi sinisten niskaan 41. minuutilla kun sama mies oli asialla kuin ensimmäisessä maalissa. Pallo pelattiin pystyyn ja nokkela laitahyökkääjä kamppasi edessä olleen JäPSin puolustajan ja karkasi läpiajoon ja viimeisteli varmasti 2-0 osuman JäPSin protestoinnista huolimatta. Juuri ennen ensimmäisen puoliajan loppua siniset saivat kavennuksen kun Ville-Herkko-Tuure-akseli toimi mallikkaasti. Pallo pelattiin seinäsyötöillä Villen ja Herkon toimesta punaisten puolustuksen läpi ja Herkko tarjoili Tuurelle pallon takatolpalle, josta pallo oli helppo laittaa tyhjään maaliin. Tauolle lähdettiin tilanteessa 2-1.

Toisella puoliajalla hyvät maalipaikat menivät ottelussa suurin piirtein tasan mutta mikkeliläisten viimeistely oli tappavan tehokasta. MiPK siirtyi 3-1 johtoon 63. minuutilla kun Aleksis Lehtonen viimeisteli komeasti vaikeasta keskityksestä ulkosyrjällä pallon takatolpalta verkon perukoille. Vain kahta minuuttia myöhemmin Voutilainen sai hattutemppunsa täyteen etutolpalta omasta riparistaan. JäPS sai luotua painetta punaisten päätyyn mutta todellista loppukiriä ei enää nähty vaan ottelu päättyi lukemin 4-1.

-Tasainen peli, jossa MiPK oli molemmissa boxeissa himpun verran laadukkaampi. Mikkeliläiset puolustivat omaa maalinedustaa todella hyvin ja meiltä loppui laatu viimeiseen 20-30 metriin, kun taas MiPK hyökkäsi laadukkaasti ja oli vaarallinen omissa hyökkäyksissään. Tulos ei ehkä kerro koko totuutta, mutta ansaitsivat pisteet tämän päivän esityksellään, kommentoi coach Partonen.

Pisteiden metsästys jatkuu 30.5. helatorstaina kun Järvenpäähän saapuu Vuosaaren Viikingit. Ottelu alkaa klo 15:00. Tervetuloa viihtymään!

 

ENNAKKO: Suuntana Urski ja Mikkelin punaiset

Kuluvan kauden ensimmäinen bussireissu tehdään lauantaina Mikkeliin. Isäntänä JäPSin kauden kolmannessa vierasottelussa kentälle juoksee viime kauden hienoinen yllättäjä ja JäPSiltä neljä pistettä rohmunnut Mikkelin Pallokissat.

Kissojen vaikeuksista koota joukkuetta tälle kaudelle huhuttiin pitkin talvea, mutta taustat ovat tehneet hyvin töitä ja raapineet kasaan varsin iskukyisen ryhmän. Joukkue on säilynyt melko hyvin kasassa viime kauden päätteeksi, vaikka muutama runkopelaaja on vaihtanut maisemaa. Uusina pelaajina punaisiin ovat liittyneet Jarkko Heimonen, Jonne Porkka ja Aleksis Lehtonen JJK:sta, Jonne Uronen ja Markus Brusila Mikkelin Palloilijoista, Ville Teräsranta ja Nelson Appiah JIPPO:sta sekä japanilainen Keito Tonami. Isähahmona joukkueessa jatkaa edelleen kentälläkin kova tekijä Rafael. Valmennustiimiin Janne Moilasen avuksi on liittynyt saksalainen Torsten Damm.

Kissat aloitti kautensa Helsingissä Kiffeniä vastaan vakuuttavalla 4-0 voitolla ja pelin selkeällä hallinnalla. Pari maalia tehtiin kulmapotkujen jälkitilanteista ja näissä erikoistilanteissa JäPSin sietää olla varuillaan etenkin vahvatahtoisen Tommi Ekmarkin kanssa. Kotiavaus ei sujunut aivan yhtä riemukkaasti, sillä Susia vastaan joukkue joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin, vaikka tilanteita raporttien mukaan oli riittävästi pistepussin enempään täyttämiseen. Vielä suurempi pettymys oli varmasti tämän alkuviikon vierailu Lahteen, jossa JäPSiäkin kurmuuttanut Reipas tuli Kissojen ensimmäisen puoliajan alun johtoasemasta ottelun viimeisellä vartilla ensin tasoihin ja sitten ohi. Näin kolmen ottelun jälkeinen pistesaalis on neljä eli sama kuin JäPSillä, jolla trendi tosin on nouseva, toisin kuin isännillä.

JäPS saa Mikkeliin mukaan reissuiltaan palanneet Altti Mäkisen ja Kron Rexhepin ja fiilis joukkueessa on muutenkin mainio hienosti sujuneen kotiavauksen jälkeen. JäPSin valmentaja Osku Partonen ei lähde kotivoiton jälkeenkään tuulettelemaan, vaan suhtautuu tulevaan terveen varovaisesti. ”MiPK oli meille viime kaudella todella vaikea vastustaja ja samaa sopii odottaa myös tulevana lauantaina. Ensimmäinen pidempi vieraspeli tuo myös oman lisämausteensa valmistautumiseen. Odotettavissa lienee fyysinen ja vauhdikas kamppailu, jossa molemmille kelpaa ottelun lopputulokseksi vain voitto”, toteaa Partonen.