JIPPO – JäPS jatkosarja

JIPPO 8 - 1 JäPS
12 Oct 2019Rantakylän liikuntahalli

RAPORTTI: Mahalasku Joensuussa

Jatkosarja alkoi JäPSin osalta mollivoittoisesti Rantakylän liikuntahallissa. Ottelu päättyi kotijoukkueen 8-1 voittoon. Ottelu alkoi sinisten kannalta hyvin ja Tuure Nummi siirsi JäPSin johtoon 12 minuutin kohdalla rangaistuspilkulta tehden kauden viidennen maalinsa. JIPPO tasoitti ottelun 25 minuutin kohdalla ja tästä eteenpäin ottelu oli punaisten näytöstä. Puoliajalle siirryttiin joensuulaisten siedettävässä 2-1 johdossa. Toisen puoliajan alussa JIPPO siirtyi jo 3-1 johtoon ja selkäranka katkesi viimeistään Mosawer Ahadin katsottua punakorttia noin tunnin pelin jälkeen. Ottelun loppu oli vieraiden kannalta erityisen synkkä, sillä joensuulaiset tekivät viisi maalia viimeisen 20 minuutin aikana.

“Saatuamme punaisen kortin pelaaminen muuttui liian riskialttiiksi, joka näkyi omassa puolustuspelaamisessamme. Täytyyhän pelistä vähän jutella poikien kanssa, mutta yritetään pitää hymy huulilla. Ensi viikolla otetaan uusi asenne ja lähdetään siitä, että MP kärsii kauden avaustappionsa Järvenpäässä,” kommentoi valmentaja Partonen ottelun jälkeen.

 

ENNAKKO: Jatkosarja alkaa Joensuussa

Runkosarja on saatu päätökseen ja jatkosarja alkaa vierasreissulla Joensuuhun. Kauden kaksi aikaisempaa ottelua päättyi tasatulokseen 0-0 eli tasainen vääntö on todennäköisesti luvassa myös tulevana lauantaina. Loppukauden kolmessa viimeisessä ottelussa panoksena on sarjan kakkossija, joka voisi täydennysmenettelyn kautta tarkoittaa nousua sarjaporrasta ylöspäin.

JIPPO tunnetaan tiiviistä puolustuksestaan ja kurinalaisesta pelityylistä. Siitä osoituksena joensuulaisilla on päästettyjen maalien sarakkeessa lukemana 15 maalia, joka on MP:n jälkeen sarjan toisiksi vähiten. Tehtyjä maaleja on sen sijaan 27, joka on kärkijoukkueista myös selkeästi vähiten. Yleensä siis JIPPO:n peleissä ei ole maaleilla mässäilty. Sen sijaan JäPS maaliero 42-33 antaa osviittaa astetta hyökkäysvoittoisemmasta pelityylistä. Maaleja on syntynyt noin 3,4 maalia/peli eli harvemmin katsojat ovat jääneet kylmäksi ainakaan, jos otteluiden viihdyttävyyttä mitataan maalien määrässä.

Päävalmentaja Partonen ennakoi ottelua tasaiseksi, jota kumpikaan joukkueista ei halua hävitä. ”Viime peli joukkueiden välillä on varmasti hyvin tuoreessa muistissa joten joukkueiden pelitavassa tuskin on luvassa kummallekaan yllätyksiä. Tässä kohtaa kautta tulee pyrkiä pitämään fiilis korkealle ja nauttia viimeisistä peleistä.”

JIPPO – JäPS la 12.10. klo 14:00, Rantakylän liikuntahalli