JäPS – VJS

JäPS 2 - 1 VJS
18 May 2019 - 17:00Keskuskenttä

RAPORTTI: Keskuskentän taika pitää

Ensimmäistä voittoaan nälkäisesti metsästänyt JäPS-miehistö nappasi lauantaina täyden pistepotin yli 500-päisen yleisön edessä. Viimeisin tappio Keskuskentän sametilla koettiin päivää vajaalleen vuosi sitten Mikkelin Palloilijoille. Vaikka sinisten näytöt ovat olleet vakuuttavia kotikentällä, kolme pongoa ei tullut tällä kertaa helpolla.

Palloseuran käskyttäjän ja myös oivallisista grillaustaidoistaankin tunnetun Osku Partosen taktinen kyvykkyys joutui lievän haasteen eteen, kun pienimuotoiset loukkaantumiset rokottivat edelleen JäPSin pelaajalistaa. Etenkin Altti Mäkisen, Mahdi Alin, Ville Ahosen, Jesse Paanasen ja Kron Rexhepin puuttumiset kokoonpanosta vaikeuttivat lopullisen aloitusryhmän muodostamista. Hyviä uutisia tarjosivat kuitenkin puolustus- ja laitarintamalta Nysse Uusitalon, comebackin tehneen Hedi Khayatin ja virallisen JäPS-debyytin tehneen Atte Hoivalan pelikuntoon pääsemiset. Kyseiset herrat esiintyivätkin edukseen ottelun tiimellyksessä.

Peli alkoi tasaisissa merkeissä. JäPS pääsi nakuttelemaan maalipaikkoja Valtteri Karlssonin pitkien rajaheittojen ja Herkko Kuosan vaarallisten kulmapotkujen siivittämänä, mutta kytevä johtoasema kariutui vantaalaismaalivahti Elis Rintalan hienoihin torjuntoihin – toisinaan myös JäPSin omat pelaajat olivat pallon esteenä. Ensimmäisen puoliajan vaarallisin tilanne tapahtui kuitenkin järvenpääläispäädyssä, kun oikealta laidalta vyörynyt  VJS-hyökkäys päätyi – sinipaitojen onneksi – hienon ottelun pelanneen Tommi Tynkkysen torjunnan, muutaman JäPS-puolustuksen lähes-maaliviivapelastuksen ja tolppa-osuman myötä turvallisimmille vesille. Toisessa päässä taas Hedi Khayatin veskarin näppeihin päätynyt puolittainen saksarihaku ja Tuure Nummen diagonaalijuoksun jälkeinen viimeistely-yritys saivat yleisön kuohahtamaan, mutta lopullinen maaliverkon heilahdus jäi vielä uupumaan. Kolmen vartin jälkeen koppeihin marssittiin tilanteessa 0-0.

JäPS lähti selkeästi sisuuntuneemmin toiselle puoliajalle, ja lopulta 58. peliminuutilla painostus tuottikin tulosta: laidasta puolittain läpipäässyt seurapiirimies Tomi Mikkonen jallitti VJS-puolustusta leikkaamalla keskelle ja lopulta viimeistelemällä pallon maalivahdin ohi – 1-0.

Vantaalaiset saivat maalin jälkeen pallon paremmin hallintaansa, kun taas silkkiuikkukaupungin suojatit keskittyivät vastahyökkäyksiin. Seuraava maali syntyi kuitenkin JäPS-päätyyn: VJS sai vapaapotkun vasemmalta hyökkäyssivustaltaan noin 30 metrin tuntumasta. Etumiehen yli kiertänyt pallo otti pientä osumaa muutamastakin pelaajasta ja pallo päätyi sinisten harmiksi sivuverkon perukoille – 1-1 pelikellon näyttäessä 76. minuuttia.
JäPS ei takaiskumaalista kuitenkaan lannistunut, vaan muutamaa minuuttia myöhemmin pirteitä laitakuljetuksia esittänyt Hedi Khayat sai pallon vasempaan laitaan. Millintarkka keskitys toppareiden väliin löysi vaihdosta puoliajalla sisään tulleen Tuomas Kyytsösen, joka tyylitteli päällään pallon maan kautta maalivahdin ulottumattomiin.

Viimeinen kymppi meni pääasiassa VJS:n hallinnassa, vaikkakin JäPSillä oli edelleen paikkansa laittaa naula arkkuun vastahyökkäyksistä. Tuomarin puhallettua triplat pilliin huojentunut JäPS-leiri pääsi nauttimaan tärkeästä kauden avausvoitosta. Ottelun parhaan pelaajan palkinnon pokanneen kippari Roope Aution lisäksi positiivisia esityksiä väläyttelivät pelaajat monelta rintamalta. Lisäksi tärkeitä juoksuja niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan esittäneelle Jerry Sorjoselle minuutit olivat ensimmäiset Kakkosen tasolla.

– VJS teki meidän pelaamisen vaikeaksi ja todella hyvät maalipaikat olivat lopulta molemmilla aika vähissä. Tämä oli joukkueelta kuitenkin tasapainoinen esitys ja ottelutapahtumiin nähden lopputulos oli ihan oikeutettu.Toki VJS pelasi hyvin ja olisi mahdollisesti ansainnut enemmänkin. Ottelutapahtuma oli ihan mahtava ja kiitos erityisesti runsaslukuiselle yleisölle, joka loi hienon tunnelman, kommentoi JäPS-valmentaja Osku Partonen.

 

ENNAKKO: VJS vieraaksi kotiavaukseen Keskuskentän nurmelle

Aurinkoinen sää ja Järvenpään keskuskentän henkilöstön ahkeruus ovat mahdollistaneet JäPSin edustusmiehistön tämän kauden kotiavauksen keskuskentän nurmelle. Joukkue uhkuu intoa päästessään varsinaiselle kotikentälleen ja takaisin tutun puuhökkelin pukuhuoneeseen. Katsomon lautalankut ovat ennallaan, mutta edustuksen taustat ja liikuntatoimi ovat taikoneet Honka-baarille uudet puitteet noin 150 neliömetrin telttaan, jossa yleisön kelpaa nauttia virvokkeista säällä kuin säällä. Ottelu lauantaina alkaa kello 17:00 ja Honka-baari aukeaa tuntia aiemmin.

Vantaan Jalkapalloseura on tuttu vastustaja harjoitusotteluista, mutta Kakkosen tasolla kohtaaminen on aivan ensimmäinen. Suomen neljänneksi suurimman kaupungin ykkösseura jalkapallossa palasi Kakkosen tasolle 18 vuoden tauon jälkeen. Joukkue koostuu nuorista, mutta jo useita seuroja kiertäneistä pelaajista, joita henkinen isähahmo ja kovan luokan kokenut pelimies Marko Kolsi ohjaa kentällä. Monella pelaajalla on VJS-taustaa uran varrelta. Kansainvälistäkin pelaajauraa tehneen Kolsin lisäksi joukkueesta kannattanee mainita maalivaaralliset kärjet Eetu Puro ja Liridon Islami sekä hyökkäyksiä tukeva toppari Eetu Olvinen.

Päävalmentaja Ville Vepsäläisen taktikoima prässipeli juoksuvoimaista Klubia vastaan sarja-avauksessa puri, mutta fyysinen JIPPO aiheutti jo ongelmia VJS:n pelaamiselle. Kauden kolmannessa ottelussaan Reipasta vastaan Vepsäläisen suojatit olivat taas hieman vaikeuksissa fyysisen ja suoraviivaisen vastustajan kanssa, kun oma pallollinen pelaaminen ei täysin onnistunut. Joukkue teki pelin sisällä myös melko paljon paikanvaihdoksia ja mm. laitapelaajana useimmiten nähty Vili Lankinen aloitti puolustuslinjassa siirtyen myöhemmin takaisin vakiopaikalleen. Kolmesta pelaamastaan ottelusta VJS:llä on edelleen tappioton tili voitolla ja kahdella tasapelillä.

Kotijoukkue JäPS sai äitienpäivänä myös pisteputkensa auki ja jatkoa sopii odottaa luottavaisena. Näyttäisi vahvasti siltä, että poissaoloja pystytään hieman vähentämään, jolloin iskukyvyn voisi olettaa lisääntyvän entisestään. Ville Ahola voinee vaihtaa maastopukunsa siniseen peliasuun, jolloin tutkapari Ahola – Herkko Kuosa on taas yhdessä ja valmiina näytökseen. Hedi Khayatin on myös nähty kirmaavan treeneissä jo siihen malliin, että VJS:n puolustukselle on lupa odottaa hikistä iltapuhdetta. Lisäksi Atte Hoivala esiintynee järvenpääläisyleisölle ensimmäistä kertaa virallisessa ottelussa.

Päävalmentaja Osku Partonen on erityisen ilahtunut pääsystä loistokuntoiselle keskuskentän nurmelle. ”VJS on aloittanut sarjan sekä tuloksellisesti että pelillisesti erittäin hyvin, ja vaikka joukkue on nyt sarjanousijan statuksella, heillä on useita laatupelaajia. VJS:llä ei varmasti ole aikomustakaan lähteä peruuttelemaan meitä vastaan, kuten ei aiempia muitakaan vastustajiaan vastaan, vaan odotettavissa on jälleen kerran vauhdikas ja viihdyttävä ottelu”, summaa Partonen tulevaa.

Sääennuste lupaa aurinkoa ja lämmintä pelipäiväksi, joten yleisölle on tarjolla viihdettä ja elämyksiä kaikilla herkuilla. Kolmesataa ensimmäistä mahtuu istumaan, joten kannattaa tulla ajoissa. Liput 10/5 euroa. Kausikortteja myydään myös portilla 60 euron hintaan.

LUE LISÄÄ JA KLIKKAA ITSESI TAPAHTUMASIVULLE