JäPS – Sudet, Cittari goes JäPS

JäPS 6 - 1 Sudet
26 Jun 2019 - 18:30Keskuskenttä

Karnevaalille saatiin haluttu tulos

 

Järvenpään Palloseuran edustusmiehistö kiitti perusteellisesti paikallista Citymarket-kauppiasta Markku Hautalaa sekä järvenpääläistä futisväkeä nakuttelemalla varsin iloiset lukemat taululle Kakkosen ottelussaan kouvolalaisia Susia vastaan. Tennislukemiin 6-1 (3-0) päättynyt ottelu antoi monessa mielessä kuvaa lajin innostuksesta sekä sen rajallisista olosuhteista Järvenpäässä.

 

Yhteistyössä Euroopan kovimman sushikauppiaan kanssa oli lähdetty rakentamaan tapahtumaa, jossa lyötäisiin kaikki entiset yleisöennätykset, saataisiin aikaan iloinen perhetapahtuma ja tietenkin otettaisiin ne tärkeät kolme sarjapistettä Susilta. Kun ilta saatiin päätökseen, voitiin todeta tavoitteet saavutetuiksi ja osin jopa ylitetyiksi. Paikalle oli saapunut peräti 1818 silmäparia, lapsiperheitä oli paikalla silmiinpistävän lukuisasti ja mikä tärkeintä, ne kolme pistettä olivat kirjautuneet tilille.

 

Susilla oli matkustuksensa kanssa ongelmia valtateiden ritareiden pysäytettyä joukkueen bussin ja ruvettua tarkistelemaan piirturilukemia. Järvenpäässä ehdittiin jo huolestua, kun yleisö täytti katsomoaluetta, mutta vieraista ei ollut tietoakaan. Valmentaja Mike Keeneyn johdolla susilauma vaelsi kuitenkin paikalle vajaa tunti ennen pelin alkua. Hieman tavoitteesta myöhästyneellä saapumisella ja siitä mahdollisesti johtuneella normaalia heikommalla valmistautumisella saattoi olla merkitystä ottelun kulkuun ja jopa lopputulokseen.

JäPS lähti kauden yhdeksänteen sarjaotteluunsa yhdeksännellä erilaisella puolustuskokoonpanolla, mistä valmentaja Osku Partoselle voi jo ojentaa luovuusmitalin seuraavassa saunaillassa. Puolustuspään vammat tuntuvat piinaavan sitkeästi edelleen, mutta ratkaisu tuntuu aina löytyvän. Nyt se löytyi mainion ottelun tässä ottelussa pääsääntöisesti vasempana puolustajana pelanneesta Ala Alaeddinestä. Mies teki hyvin töitä puolustuksessa ja ehti paljoon hyökkäyksissäkin.

 

Alaeddine sai kosketusmerkinnän myös siihen ensimmäiseen ehkä ottelun käänteen tehneeseen avausmaaliin. Peliä ehdittiin käydä vain 17 sekuntia, kun pallo oli ensimmäisen kerran susimaalivahti Ville Iiskolan selän takana. JäPSillä oli aloitus, mistä Tuure Nummi pelasi alaspäin Valtteri Karlssonille, joka jatkoi Alaeddinelle vasemmalle sivustalle. Alaeddine ohitti susipelaajan ja laittoi pystysyötön Nummelle. Nummi jatkoi keskelle, minne oli ehtinyt sopivasti Justus Kauppinen. Kauppisen laukaus ilmasta suoraan syötöstä meni vastustamattomasti maalin vasempaan nurkkaan Iiskolan voimatta estää pomminvarmaa viimeistelyä.

JäPSin nopea avausmaali oli varmasti shokki Susille, joka oli aiemmissa peleissään pystynyt piinaamaan vastustajaa tiukalla puolustamisellaan ja vahvoilla vastaiskuillaan. Kun JäPS iski toistamiseen jo kuuden minuutin jälkeen, oli vieraiden systeemi hetken sekaisin. Maalia edelsi hyvä katko keskikentällä ja Justus Kauppisen erinomainen keskitys taka-alueelle Tuure Nummelle. Nummen taidot ensimmäisessä kosketuksessa näkyivät ja toinen kosketus palloon olikin jo kaunis sijoitus takanurkkaan.

 

Susien selkärangan katkeamista kahteen nopeaan maaliin olisi voinut odottaa, mutta joukkue osoitti hyvää pelimoraalia ja sai peliä ajoittain hallintaansa, joskin kuskin paikka oli varattu JäPSille valtaosin. Vieraiden kärjet Jimi Lassila ja Niko Nakari kyttäsivät JäPSin puolustuslinjan virheitä ja keskikentän selkeä timanttimuodostelma painotti Susien keskialueen pelaamista jättäen isännille tilaa laitoihin. Noita laitatiloja sitten päästiinkin käyttämään, kun molemmilla laidoilla löytyi pelipäällä olevat pelaajat. Justus Kauppinen paineli oikeaa sivustaa pitkin ja yhden terävimmistä kauden peleistään pelannut Hedi Khayat vasempaa sivustaa.

 

Maalintekopaikkoja tuli jakson kuluessa edelleen molemmille, mutta lähimpänä oltiin seuraavaksi noin puolen tunnin kohdalla, kun Khayat oli hyvän hyökkäyksen aikana kaadettu rangaistusalueen kulmalla. Herkko Kuosa ampui vapaapotkun maalipuiden ristikkoon ja numerot pysyivät hetken ennallaan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Sudet hyökkäsi vaarallisesti ja sai vapaapotkun noin 35 metristä. Keskityksessä maalille JäPSin jälleen kerran varmasti pelannutta maalivahtia Altti Mäkistä rikottiin. Mäkinen antoi vapaapotkun nopeasti vasemmalle laidalle, jossa Kuosa päästi pallon ohitseen Hedi Khayatille. Järvenpääläisnaisten ehdoton suosikki paineli laitaa pitkin kohti maalia ja upotti pallon varmasti takanurkkaan vieden JäPSin jo 3-0 johtoon, mikä jäikin taukotulokseksi.

 

Toiselle jaksolle peli hieman tasoittui ja Sudet roikkui kohtuullisen hyvin mukana. Ilman kotijoukkueen ensimmäisen puoliajan nopeita maaleja matsi olisi voinut kääntyä vaikeaksi, mutta vaihdoilla ja uusilla rytmityksillä ote pysyi JäPSillä. Ville Ahola tuli peliin 53. minuutilla rakentelemaan hyökkäyksiä ja viime kauden ehdoton tutkapari Ahola-Kuosa oli jälleen yhdessä. Toisen puoliajan hahmoksi nousi kuitenkin maalitykki Kron Rexhepi. Ensin mies täräytti tolppaan tunnin kohdalla ja hetkeä myöhemmin oli Tuure Nummen kanssa pelaten vahvistaa JäPSin johtoa. Susien puolustus kesti vielä, kuten kesti seuraavankin saman kaksikon yrityksen noin 65 minuutin pelin jälkeen. Kulmapotku 68. minuutilla mursi vihdoin muurin. Herkko Kuosa antoi kulman vasemmalta ja Rexhepi nikkasi pallon maaliin. Vain minuuttia myöhemmin lukemat olivat jo 5-0, kun Ala Alaeddinen keskitys löysi taas Rexhepin pään.

 

Luulisi, että tulos tyydyttäisi ja matsi olisi taputeltu, vaan eipä ollutkaan vielä loppuun pelattu. Viimeisiä peliminuutteja elettiin, kun JäPS sai vielä kulman oikealta. Ilmeinen otteluiden päällä pelaamisen ennätys syntyi ennen kuin pallo oli kouvolalaisten maalissa. Pusku toisensa jälkeen tavoitteli Susien maalia, mutta vasta Valtteri Karlssonin pää oli osuvin ja lukemat nousivat jo 6-0:aan. Ottelun hyvin tuominneen Matti Rothin loppuvihellystä odotellessa Sudet pääsi vielä laittamaan tulokseen oman puumerkkinsä. Laitakeskitys oikealta löysi taka-alueella maalintekijän ja kukapa muukaan kuin Niko Nakari kaunisteli loppulukemat takaylänurkkaan.

 

 

Sudet testaa JäPSin kesäkunnon

Keskiviikolle 26.6. riittää monenmoista hulinaa Järvenpäässä ja valtaosan siitä kerännee JäPS, jonka vieraaksi keskuskentälle Kakkosen sarjamatsiin saapuu Sudet Kouvolasta. Ottelu alkaa kello 18:30 ja on pääosa paikallisen Citymarketin tarjoamaa maksutonta perhetapahtumaa, mihin portit avataan jo kello 17:00.

Jos ovat pisteet olleet tiukassa JäPSille alkukaudella, niin vielä tiukemmassa ne ovat olleet Susille. Vierailijan plakkarissa on toistaiseksi kahdeksan pelatun ottelun jälkeen vain kolme tasapelipistettä, jotka on toki saalistettu varsin kovilta ryhmiltä. Tasapeliin Susien kanssa ovat joutuneet jäämään molemmat mikkeliläiset kotonaan sekä Klubi04 juhannuksen alla Kouvolassa. Mistään aliarvioitavasta ryhmästä ei voida puhua, vaikka joukkue on ollut Kakkosen ja Kolmosen välisen hissijoukkueen maineessa. Täksi kaudeksi joukkue nousi taas Kakkoseen tappiottoman ottelusarjan jälkeen.

Susien valmennusvastuun otti kauden alla yhdysvaltalainen Mike Keeney. KuPSin liigaryhmästä tulleella Keeneyllä on seuran kanssa parivuotinen päävalmentajasopimus ja jo melko runsaasti kokemusta ja näkemystä useilta suomalaiskentiltä. Hänen ryhmänsä aivan keskeisiä avainpelaajia ovat ulottuva ja varmanäppinen, yli 130 liigapelin maalivahti Ville Iiskola sekä ilman hyytymisen merkkejä kaudesta toiseen maaleja takova kärkimies Niko Nakari. Viime kaudella Nakari venytteli vastustajan maaliverkkoja peräti 30 kertaa ja Susien tämän kauden neljästä tehdystä osumasta miehen tilille on kirjattu puolet. Yhtä lailla valmentajan luottopelaajiin kuuluvat ennestään tuttu amerikkalainen kokenut toppari Kevin Sawchak sekä keskikentällä peliä rakentava britti Brad Wilson. Lähes täydet peliminuutit on toistaiseksi kirjattu myös toppari Riku Venäläiselle eikä mainitsematta kannata jättää tuoretta puolustuksen vahvistusta, MP:ssä viime kaudella pelannutta irlantilaista Shane Mc Faulia.

JäPSin peli-ilme on kirkastunut viimeisimmissä otteluissa sen verran hienosti, että keskiviikkonakaan ei tarvinne lähteä peruuttelemaan. Jo mainittu Susien puolustuspää tiedetään kovaksi luuksi pureskella, mutta hampaita on kuulemma teroiteltu treeneissä jopa juhannuksena. Nopeisiin vastahyökkäyksiin varmasti pyrkivän vierailijan kanssa pitää edelleen olla tarkkana, mutta ennen muuta oma viimeistely ja terävyys hyökkäyspäässä ovat avaimia parempaan loppukauteen.

Kotijoukkueen koutsi Osku Partonen on ollut hyvillään kahdesta edellisestä matsista, mutta ei juurikaan laita niille nyt painoa, vaan haluaa ryhmänsä keskittyvän omaan tulevaan tekemiseen täysimääräisesti. ”Tehdään tästä hyvä tapahtuma. Tulossa on paljon yleisöä ja varmasti syntyy myös hyvä fiilis, kun mekin siihen oma osamme tehdään”, sanaili Partonen ja toivotti yleisön runsaslukuisena paikalle nauttimaan järvenpääläisestä futiksesta.