JäPS – NJS 1-2

JäPS 1 - 2 NJS
10 May 2018 - 16:00KESKUSKENTTÄ

JäPSin koneesta loppui virta ja NJS kuittasi pisteet nurmiavauksessa

Ensimmäisen jakson lievä myötäinen ei riittänyt enempää tuulessa kuin tehoissa, kun NJS kiri toisella jaksolla rinnalle ja ohi helatorstain kamppailussa Keskuskentän hyväkuntoisella nurmella. Luvut 1-2 (1-0) olivat tapahtumiin nähden oikeutetut.

JäPS joutui otteluun ilman kahta kolmesta kapteenistaan, kun edellisessä ottelussa vakuuttavasti esiintynyt Mahdi Ali oli poissa työesteen takia ja alkuverryttelyssä todettiin, ettei Roope Autio ole pelikuntoinen. Olli Valto sen sijaan palasi kokoonpanoon kipparin nauha käsivarressaan ja muodosti puolustuksen keskustan Valtteri Karlssonin kanssa. Edellisottelun tapaan puolustus pelasi neljän linjassa ja laidoilla uurastivat Joni Norring sekä Pyry Korhonen. Aution paikan keskikentän pohjalla otti Samuli Laitinen. Muuten jatkettiin edellisottelun avauksella.

Ensimmäinen jakso oli JäPSin hallintaa, kun NJS tyytyi tarkkailemaan ja hakemaan vastaiskuja lähinnä vasemman laidan Joona Tukiaisen kautta. Pyry Korhonen piti Tukiaisen kuitenkin tiukasti kontrollissaan. Myös kotijoukkueen hyökkäykset painottuivat vasemmalle laidalle. Albin Rashica toi palloja ylös ja haki keskeltä Tuure Nummea. 17. minuutilla Nummi pääsikin kokeilemaan hyvältä paikalta, mutta laukaus suuntautui maalivahdin syliin. Muutamaa minuuttia myöhemmin JäPS sai kolmen perättäisen kulmapotkun verran mahdollisuuksia yrittää johto-osumaa erikoistilanteesta, mutta edelleen tuloksetta. Puolen tunnin kohdalla Nummi ampui taas terävästi, mutta NJS-veskari Otso Knuuttila sai näppinsä väliin. Ville Aholan murtautuminen vasemmalta päätyrajaa pitkin kohti maalia ja syöttö Daniel Pensastolle toi viimein kaivatun johto-osuman, kun peliä oli pelattu 33 minuuttia. Pensaston näppärä kantapääohjaus painui oikean tolpan juureen Knuuttilan ulottumattomiin. Maalin jälkeen JäPSillä oli paikkoja lisäosumiin, mutta viimeistely jäi torsoksi. Vaarallisin maalitilanne syntyikin toiseen päähän. Kotijoukkue tuhersi pallon vastustajalle ja Tino Purme pääsi kuin varkain tälläämään 25 metristä pallon poikkipuuhun. Puoliajasta jäi pelillisesti mieleen, että vaikka JäPS hallitsi peliä, vartiointipelissä oli selvästi ongelmia. Etäisyydet vastustajaan jäivät välillä liian isoiksi ja silloin NJS pääsi turhaan mukaan peliin.

Toisella puoliajalla JäPSin kone alkoi hyytyä ja NJS sai pelistä yhä tiukemmin otetta. Virheitä alkoi tulla enemmän ja jalka liikkui huonommin. Vieraat pääsivät hallitsemaan keskikenttää välillä jopa lähes kävelyvauhdilla. Mitään erityisen vaarallista Janne Laihon maalille ei kuitenkaan syntynyt ennen kuin 70 minuuttia oli taulussa. NJS-linkki karkasi oikean laidan kautta, keskitti maalille ja Tino Purme ohjasi keskityksen verkon perille. Kotiyleisö oli vahvasti sitä mieltä, että tilannetta edelsi paitsio, mutta avustavan tuomarin lippu pysyi alhaalla ja pallo vietiin keskelle. Kotijoukkueen pakka sekosi maalista entisestään ja virtaa ei vain riittänyt uuteen nousuun. Kuin pisteenä iin päälle vain kolme minuuttia edellisestä Bob Diasonama tälläsi voittomaalin voimalla takanurkkaan, kun pallo oli jäänyt pyörimään pariinkymmeneen metriin eikä sitä saatu purettua vaarattomammalle alueelle. Lopussa Niko Aittasalmi oli vielä kaunistella vieraiden voittolukemia, mutta laukaus jysähti yläputkeen.

Päävalmentaja Osku Partonen oli ottelun jälkeen luonnollisesti allapäin. ”Ei ole kovin mukavaa, kun maalin johto pääsee näinkin helposti kääntymään maalin tappioksi. Täytyy pohtia, miten jatkossa pystytään pelaamaan säilyttäen johtoasema paremmin. Vastustajalle on toki annettava kunnia siitä, että he saivat taistelemalla ja erittäin tiukalla joukkuepelaamisella meidät ongelmiin ja sitten pari maalia, emmekä pystyneet itse enää peliä kääntämään”, totesi Partonen.

Kausi jatkuu jo sunnuntaina, kun JäPS matkustaa Myllykoskelle hakemaan hyvitystä tälle pettymykselle.

Tilastot palloliiton ottelusivulta tästä linkistä.

Luonnonnurmikauden avauksessa Keskuskentällä vastassa NJS

Aurinkoiset kelit ja Järvenpään liikuntatoimi hellivät jalkapallon ystäviä. Evakkoreissut Koivusaareen ovat tältä keväältä ohi ja kauden toinen kotiottelu päästään pelaamaan helatorstaina 10.5. jo Keskuskentän nurmella. Ottelu alkaa kello 16:00.

JäPSin edustusmiehistö on ottanut ottelupaikan siirron riemuissaan vastaan, merkitseehän siirto myös muuttoa varsinaiseen kotiin, Puuhökkeliin. Päävalmentaja Osku Partonen ei ole huolestunut alustan vaihtumisesta luomuun, vaikka yhtään harjoitusta ei ole kesäisellä nurmella ehditty vetää. ”Sama alusta se on molemmille ja vuodenaikaan nähden saatu jopa erinomaiseen kuntoon. Uskon, että vierasjoukkuekin on tyytyväinen nurmelle pääsyyn. Fiilis on taatusti kohdallaan ja pelaaminen nautinto molemmille”, toteaa Partonen.

Nurmijärven Jalkapalloseura on tuttu vastustaja jo JäPSin talvisarjasta ja aiemmilta vuosilta, vaikka joukkue kuuluukin tämän kauden sarjanousijoihin. Talvisarjassa JäPS oli niukasti parempi lukemin 1-0. NJS on aloittanut Kakkosen kauden vahvasti. Ensin se haki vieraspisteet aina vaikealta MP:ltä lukemin 1-2 ja viime viikonvaihteessa tasasi pisteet lohkon yhtä ennakkosuosikkia PEPOa vastaan kotonaan lukemin 2-2. Nurmijärveläisten riveistä löytyy monia Kakkosen tasolle kovia pelimiehiä, kuten liigakokemustakin hankkinut puolustaja Bob Diasonama, keskikenttäpelaaja Severi Murto, joukkueen kapteeni Lauri Bergström sekä vahvan maalivainun omaavat hyökkääjät Joni Murtomaa ja Markus Tukiainen, joista jälkimmäinen on iskenyt maalin kauden kummassakin pelaamassaan ottelussa.

Myös kotijoukkue JäPS löysi viime lauantaina maalijyvänsä Vuosaaressa hakiessaan kerrassaan maukkaat pisteet Järvenpäähän noustuaan tappiotilanteesta selkeään voittoon. Maalintekovastuu on perinteisesti jakautunut koko joukkueelle ja niin nytkin. Viime kauden maalikunkut olivat nykyinen päävalmentaja Osku Partonen ja toppari Olli Valto. Nyt maalivastuussa aloittivat laidoilla pelanneet puolustaja Pyry Korhonen sekä vielä A-junnuikäiset linkit Daniel Pensasto ja Albin Rashica.

Päävalmentaja Partonen uskoo, että vastaan tulee varmasti taisteleva ja fyysinen sekä periksi antamaton ryhmä. ”Niillä eväillä NJS sai horjutettua aiemmissa otteluissaan vastustajaansa. He pelaavat jotakuinkin sääntöjen rajamailla ja puolustavat tiiviisti”, analysoi koutsi. ”Maalinsa he ovat tehneet erikoistilanteista ja vaarallisista vastahyökkäyksistä, joten hereillä on syytä olla”. Partonen odottaa JäPSin kuitenkin määrittävän pelin rytmin ja olevan hallitseva osapuoli. ”Mitään muuta tavoitetta ei voi olla kuin pelin voittaminen”

Sääennuste lupaa aurinkoa ja lämmintä pelipäiväksi, joten yleisölle on tarjolla viihdettä ja elämyksiä kaikilla herkuilla. Kolmesataa ensimmäistä mahtuu istumaan, joten kannattaa tulla ajoissa.