JäPS – MP jatkosarja

JäPS 1 - 1 MP
19 Oct 2019 - 14:00

RAPORTTI: Kotipelit loppuivat kirvelevään tasapeliin

Kausi saatiin päätökseen kotiotteluiden osalta lauantaina, kun sarjakärki ja nousijajoukkue MP saapui Monitoimihallin sametille JäPSin vieraaksi. Pisteet tasattiin lopulta 1-1 (1-0) lukemin.

Ottelu alkoi lievässä MP:n hallinnassa ja vierasjoukkue sai tuotua pallon jatkuvasti kotijoukkueen päätyyn. Todelliset maalipaikat jäivät kuitenkin vähiin ja kotijoukkue alkoi saada juonesta kiinni ottelun edetessä. Ottelun ja JäPSin avausmaali nähtiin 14. minuutin kohdalla, kun hyvän ottelun pelannut laitahyökkääjä Hedi Khayat jallitti laitapuolustajan ja eteni kohti maalia syöttäen pallon avopaikkaan maalin eteen Akseli Pohjantähdelle, jolla oli helppo työ viimeistellä kauden toinen maalinsa.  MP:n vaarallisin paikka ensimmäisellä puoliajalla nähtiin kotijoukkueen kommunikaatiovirheen seurauksena, jossa mikkeliläisten tähtihyökkääjä Denis pääsi yrittämään nostoa hyvin pelanneen kotijoukkueen maalivahti Altti Mäkisen yli. Altin oikea-aikainen vastaantulo kuitenkin esti takaiskun syntymisen. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi varovaisesti molempien joukkueiden osalta, mutta kotijoukkue tuli selvästi valmiimpana kentälle kuin ottelun ensimmäiselle puoliajalle. 57. minuutilla hienosti rakennetun hyökkäyksen päätteeksi pallo pelattiin läpi hienosti esiintyneelle Akseli Pohjantähdelle, joka kaadettiin takaapäin juuri ennen rangaistusaluetta. Tuomarilla ei ollut muuta mahdollisuutta, kun lähettää Aksun kaatanut mikkeliläispuolustaja Matti Kohonen suihkuun punaisella kortilla. Tilanteesta seurannut vapaapotku kuitenkin epäonnistui, eikä lisäosumaa nähty. Ulosajon jälkeen JäPS siirtyi kuskin paikalle ja näytti jo siltä, että peli on ratkennut. Kotijoukkue ei saanut naulattua ottelua useasta avopaikasta huolimatta ja tästä piti viimeistään huolen loistavan ottelun pelannut maalivahti Sammy Ndjock. 82. peliminuutilla vierasjoukkue pelasi pallon nopeasti laitaan ja kohti päätyrajaa. Matala keskitys meni usean pelaajan läpi löytäen tiensä taka-alueelle, josta Olli Kilpeläinen lähetti laukauksen, joka painui kotijoukkueen pettymykseksi takanurkkaan. Ottelun viimeisellä 10 minuutilla kotijoukkue sai vielä kaksi loistopaikkaa, mutta JäPSin epäonneksi palloa ei saatu maaliin, ja ottelu päättyi tasatulokseen 1-1.

”Tasapainoinen suoritus, harmi ettemme pystyneet “naulaamaan” peliä 2-0 hyvistä maalipaikoista huolimatta. 1-1 oli tyypillinen vastahyökkäysmaali silloin kun ehkä hieman liian innokkaasti haetaan ottelun ratkaisevaa osumaa,” kommentoi valmentaja Partonen ottelun jälkeen.

Kausi saadaan päätökseen ensi lauantaina Viikinkien vieraana. Voitolla JäPS nappaa sarjan kolmannen sijan, muussa tapauksessa siniset joutuvat tyytymään neljänteen sijaan.

 

ENNAKKO: Viimeinen puristus kotikentällä

JäPS ja sarjanousunsa jo varmistanut Mikkelin Palloilijat kohtaavat jatkosarjan toisessa ottelussa Järvenpään monitoimihallissa. Järvenpääläisillä on selkeä kasvojenpesun paikka Joensuussa viime viikonloppuna kärsityn rökäletappion myötä. Mikkeliläiset eivät ole hävinneet peliäkään koko kauden aikana, ja Keski-Uudenmaan sinipaidoille tämän putken katkaiseminen varmasti maistuisikin.

Järvenpääläisillä on vielä pieni sauma kavuta sarjakakkoseksi. Tämä kuitenkin vaatisi voitot Mikkelistä ja FC Viikingeistä, minkä lisäksi muista peleistä kaivattaisiin myös apuja.

JäPS ei ole ollut MP:lle helppo vastus kaudella. Runkosarjan molemmat pelit päättyivät tulokseen 2-2, joten JäPS vastasi yksin yli kolmanneksesta MP:n maaliin tehdyistä osumista. Lauantain kamppailusta on odotettavissa myös tasaista, vaikka suurin kilpailullinen hohto onkin jo himmentynyt.

– Kauden viimeisen kotipelin selkeä tavoite on tarjota kotiyleisölle voitto ja hyvä peli-ilme, kommentoi kohta kaksi vuotta JäPSin päävalmentajana luotsannut Osku Partonen.
– Hienoa päästä pelaamaan vielä kertaalleen MP:tä vastaan ennen kuin he nousevat kauden päätteeksi ykköseen.

Järvenpääläiset pääsevät vaikean Joensuun-reissun jäljiltä laajemmalla rungolla haastamaan eteläsavolaisia, kun osa loukkaantuneista ja muista poissaolijoista saadaan mukaan rosteriin.

La 19.10. klo 14:00 JäPS-MP Monitoimihalli

Tervetuloa fiilistelemään vikasta kotimatsista! Paikalla buffa ja makkaraa!