JäPS – LPS

JäPS 7 - 3 LPS
27 Jun 2018 - 18:30Keskuskenttä

Kymmenen maalia, huhhahhei ja hurlumhei!

Kelit kohdillaan, Puistobluesviikonloppu alkamassa ja kaksi joukkuetta avoimin ovin. Siinä oli resepti keskiviikkoillan futismatsille loistavakuntoisella Järvenpään keskuskentällä. Valitettavan harvalukuinen yleisö, alle kaksisataa silmäparia oli tullut nauttimaan showsta, jota harvoin näkee tällä sarjatasolla. Erityisesti ensimmäinen puoliaika kahdeksan maalin kera tarjosi tilanteita yllin kyllin kesäauringossa paistattelijoille.

JäPS lähti otteluun tutulla tyylillään aktiivisesti painetta vastustajan päätyyn laittaen. Kauaa ei tarvinnut odotella, kun vastustajan puolustus joutui antautumaan ensimmäisen kerran. Roope Autio löysi neljännellä peliminuutilla vasemmasta laidasta ylös kirmaavan Tuure Nummen, joka siirsi pallon keskemmälle JäPSin kapellimestarille Ville Aholalle. Joukkueen syöttökone Ahola jatkoi pallon takaisin maalintekosektorille ehtineelle Herkko Kuosalle, joka tälläsi pallon maalin kattoon vieden kotijoukkueen aikaiseen johtoon. Hitaammat kirjaajat olivat hädin tuskin ehtineet saada maalin merkityksi, kun taas soi vastustajan verkoissa. Jälleen kerran vahvasti pelannut toppari Valtteri Karlsson heitti nopean rajaheiton vasemmalla laidalla Ville Aholalle. Ahola eteni päätyyn ja löysi tutkaparinsa Herkko Kuosan, joka tuuppasi pallon varmasti verkon perukoille ja kotijoukkue siirtyi kuuden pelatun minuutin jälkeen jo kahden maalin johtoasemaan.

Helpohkon johdon jälkeen JäPSin pelaajien korvien välissä tapahtui ilmeisesti jotain mystistä. Pelaaminen hyytyi täysin ja LPS sai otetta peliin. Seuraavat puoli tuntia olivat melkoista piinaa kotijoukkueelle. Oikein mikään ei tuntunut onnistuvan ja laajasalolaiset saivat vaarallisia maalipaikkoja toinen toisensa perään. Janne Laiho JäPS-maalilla teki taas parhaansa ja pelasti tukun tilanteita, mutta ihmemieheksi hänestäkään ei ollut, kun riittävän lähelle tultiin. Peliä oli pelattu vartti, kun Roope Autio joutui rikkomaan vastustajaa rankkarin arvoisesti ja Topi Rihtniemi sijoitti kavennuksen oikean tolpan kautta.

Laajasalolaisista erityisesti Max Ronimus sai terävällä liikkeellä kärjessä aikaan hämmennystä ja häntä haettiinkin aktiivisesti. LPS teki taululle kirjattavaa tulosta reilun puolen tunnin jälkeen. Valtteri Karlsson joutui rikkomaan läpi pääsemässä ollutta LPS-kärkeä varoituksen arvoisesti. Seuranneen noin 30 metristä lähteneen vapaapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui Oskari Alentolalle, jonka tolppaa nuoleva veto vasempaan alanurkkaan jätti JäPS-veskari Laihon voimattomaksi ja tilanne oli jo tasan 2-2. Isäntäjoukkue näytti olevan täysin eksyksissä ja vierailla henki vain kasvoi. Vain muutama minuutti tasoituksesta ehti kulua, kun vieraat olivat jo johdossa. JäPS-puolustus sekoili oikein huolella ja LPS rokotti Topi Rihtniemen tehdessä päivän toisensa helposti maalin edestä. Sitten tapahtui taas jotain korvien välissä. LPS:n pelaajat, Ronimus etunenässä, alkoivat keskittyä törkeyksien huuteluun JäPS-valmennukselle ja oma peli jäi toissijaiseksi. Se kostautui nopeasti.

Ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä noin kahdeksan minuuttia, kun JäPS sai sivuvaparin vasemmalta. Pallo pelattiin rangaistusalueelle, jossa JäPS-toppari ja rankkarien erikoismies Olli Valto lanattiin selästä maahan ja erotuomari Peiman Simanin pilli soi. Valto itse asettui pallon taakse ja varmaakin varmemmin täräytti tasoituksen oikeaan nurkkaan. Taukoa jo odoteltiin, kun JäPS iski uudelleen. Herkko Kuosa ajoi näppärästi boksin sisälle ja syötti maata pitkin keskelle Roope Autiolle, jonka kliininen viimeistely siirsi JäPSin takaisin kuskipukille ja 4-3 johtoon. Mainoslauseista tutusti ”eikä tässä vielä kaikki”. Tauolle lähdettiin kahden maalin johdossa, kun Ville Ahola pelasi vielä Herkko Kuosan kanssa oppikirjamaisen seinäpelin ja kahvitti vieraspuolustuksen niin, että Ahola pääsi niittaamaan pukukoppilukemiksi  5-3.

Ensimmäinen jakso oli melkoista avoimien ovien futista. JäPS oletti ilmeisesti pelin olevan ohi parin nopean maalin jälkeen. Kun sitten jalka pysähtyi ja huolimattomuus kasvoi, pääsivät vieraat mukaan peliin kuin ilmaiseksi. LPS pystyi pelaamaan omalla tasollaan ja maltillisemmin, kun taas kotijoukkue oli kuin paniikissa ja täysin syyttä. Vasta tasoituksen 3-3 tuonut rankkari palautti JäPSin takaisin kuosiin. Oikeastaan vain Ville Aholan, Herkko Kuosan ja Roope Aution henkilökohtainen pelivarmuus piti pelin koossa unohtamatta Janne Laihon panosta maalin suulla.

Toisen puoliajan alku oli taas JäPSin näytöstä. Hyökkäykset vyöryivät kohti vierasmaalia, mutta pelin lopullisesti tappavaa osumaa ei meinattu saada aikaan. Useampi pääsi kokeilemaan osumatta, mutta vasta 51. peliminuutilla päästiin 3v1-hyökkäykseen, joka toi tulosta. Tuure Nummi sai hyvän syötön keskelle ja näki vasemmalla puolellaan Ala Alaeddinen etenevän. Oikea-aikainen syöttö antoi Alaeddinelle sauman varmaan viimeistelyyn ja miehen kauden avausmaaliin. Lukemat 6-3 alkoivat olla jo helpottavat ensimmäisen jakson sekoilun jälkeen.

LPS sai vielä mahdollisuuden kaventaa parisen minuuttia myöhemmin, mutta Janne Laiho torjui hienosti läpiajon. Hetki tästä saatiin ottelun loppulukemat 7-3 valmiiksi, kun Ville Ahola antoi kulmapotkun vasemmalta ja Olli Valton pää nousi korkeimmalle. Pusku maalinedusruuhkasta meni perille ja edelliskauden maalitykki nosti tämän kauden maalimääränsä kolmeen. Maalin jälkeen kotijoukkue teki puolustukseen pelaajavaihtoja ja siirtyi pelaamaan neljän linjalla. Loppuaika oli molemmin puolin enemmän pelailua ottelun ratkettua.

Päävalmentaja Osku Partosen mietteet pelistä allekirjoittaa varmaan jokainen paikalla ollut: ”Aloitettiin peli hyvin, mutta kadotettiin peliajatus sekä päästettiin vastustaja kuskin paikalle. Lopulta kuitenkin hoidettiin pelistä hyvä tulos. Samaan aikaan pitää olla sekä tyytyväinen että kriittinen ottelun kulkuun. Seitsemän tehtyä maalia on hyvä, mutta kolme päästettyä maalia huono suoritus. LPS yllätti aktiivisella ja rohkealla pelillään. Hatunnosto siitä heille.”

PALLOLIITON OTTELUSIVULLE

ENNAKKO: Blues-viikko käyntiin JäPS-LPS-mittelöllä

Järvenpääläinen kesälomakausi polkaistaan kunnolla käyntiin keskiviikkona, kun JäPS kohtaa sarjajumbo Laajasalon Palloseuran Puistoblues-viikon avajaispäivänä keskuskentällä. “Vain voitto kelpaa keskiviikkona”, linjaa JäPS-valmentaja Osku Partonen.

Vaikka nousijajoukkue LPS:n suoritukset ovat olleet mollivoittoisia kauden aikana, joukkueen potentiaali on suurempi kuin sarjasijoitus antaa ymmärtää. Viime viikolla laajasalolaiset ottivat ensimmäisen pisteensä sarjakärki PEPOlta 0-0-tasapelin myötä. “Ottelu PEPOa vastaan näytti, ettei LPS:ää voi missään nimessä aliarvioida. Meidän täytyy lähteä peliin rohkeasti ja vastustajan vahvuudet huomioiden”, toteaa Partonen.

Legirus Interin luopui sarjapaikastaan, jolloin LPS nappasi kabinettipaikan liiton sarjaan kaudeksi 2018. Saarijoukkue oli jo lähellä suoraa nousua Kolmosesta, mutta viimeisten pelien haparoinnit pudottivat joukkueen täpärästi Nurmijärven Jalkapalloseuran taakse.

Etenkin viime kaudella hurjia maalimääriä tahkonneet Riku-Pekka Huhanantti ja Topi Rihtniemi voivat kiusata järvenpääläispuolustusta pelipäälle päästyään. Keskikentällä taas Oskari Alentula on pelannut tasaista kautta. Sen sijaan helsinkiläispuolustus sai tarvittavaa kovuutta Rasmus Smidtslundin siirryttyä Gnistanista laajasalolaisten riveihin viime kierroksen PEPO-peliin. Laitapelaajana viihtyvä liukas Antti Kuhmola on myös päässyt kuntoon ja saattaakin aiheuttaa päänvaivaa järvenpääläisille nousuillaan. Laajasalon rosterista löytyy myös villi kortti Matti Lepistö, jonka peliesitykset ovat erinomaisia, kunhan pää kestää entisen kotiyleisön tuomat paineet.

JäPS lähtee otteluun hyvällä kokoonpanolla. Ainoastaan keskikentän Tuomas Kyytsönen on poissa pelistä kärsiessään pelikieltoa. Sunnuntain juhannusharjoitus sujui loistavasti ja kentällä oli nälkäisiä pelaajia, jotka lähtevät jatkamaan väkeviä otteita kotikentällä. Agressiivinen ylhäältä prässääminen toi tulosta sarjakärkeä vastaan ja sitä lähdetään varmasti jatkamaan myös LPS:ää vastaan.

JäPS – LPS keskiviikkona 27.6. klo 18.30! Tervetuloa seuraamaan kevätkierroksen päätösottelua Keskuskentälle. Ottelun jälkipuinnit vedetään luonnollisesti Blues-kadulla!