JäPS – FC Vaajakoski

JäPS 0 - 5 FC Vaajakoski
28 Apr 2018 - 17:00Koivusaaren kenttä

JäPS-juna starttasi yskähdellen

Tasaista peliä ja lukemat 0-5 (0-1). Siinä voisi joku hätäinen alkaa osoitella puolustuksen suuntaan. Nyt se on kuitenkin turhaa, sillä omat ongelmat olivat lähinnä hyökkäyspäässä, kun samalla vastustajan tehot omista paikoistaan olivat jotakuinkin maksimit.

Ottelun alku ennakoi kelpo iltapuhdetta kotijoukkueelle. Hyökkäyksiin päästiin vaivattomasti ja pallo löysi hyvin siniseltä toiselle. Laitojen kautta päästiin laittamaan matalia syöttöjä maalin eteen, mutta jostain syystä ensimmäinen jalka edessä oli aina vieras jalka. Paikkoja johtomaaliin oli useampia, mutta kun ei mene, niin ei mene. Keskeltä hyökkäykset tyssäsivät pariinkymmeneen metriin ja varsinaisia maalilaukausyrityksiä ei nähty. Tämä kaikki antoi ilmeisesti uskoa vieraille ja peli tasaantui. Mitään olennaisen vaarallista vaajakoskelaiset eivät Janne Laihon maalille saaneet silti syntymään ennen kuin 41. minuutilla hieman huonon purkupallon jälkeen oikealta lähtenyt keskitysnosto tavoitti turhan vapaaksi jääneen FCV-kärki Matias Kiesilän. Mies napautti reilusta 10 metristä päällään pallon Laihon käsien kautta verkkoon ja vieraat siirtyivät hieman yllättäen taukojohtoon.

Toisella puoliajalla jatkettiin siitä, mihin ensimmäisellä oli jo totuttu. JäPS ei tehnyt alun paikoistaan tasoitusta ja kun seitsemän minuuttia oli ehditty tuskastella, iski Kiesilä lähes ensimmäisen maalinsa kopion. Tuo maali oli myös valmentaja Partosen mielestä ottelun kulminaatiopiste. ”Vaajakoski teki ensimmäiset maalinsa ainoista paikoistaan, mikä muutti ottelun kuvaa ja meidän systeemiä”, kertasi koutsi pelin jälkeen. Näinhän se meni. Kotijoukkue ei tuntunut saavan enää peliin kunnon rytmiä, vaikka vaihdoilla vielä yritettiin saada uutta virtaa sekä kärkeen että keskikentälle. Kippari Roope Aution nosto keskikentälle JäPSin kolmannen vaihdon jälkeen vajaa puoli tuntia ennen ottelun loppua toi kyllä kaivattua voimaa lisää keskialueelle, mutta maalintekoterävyyteen tälläkään ei valitettavasti ollut toivottua vaikutusta. Vajaa vartti ennen loppua Vaajakoski iski jo kolmannen kerran ja lähes heti perään Matias Kiesilälle soviteltiin knallia, kun lukemat muuttuivat 0-4:ksi. Aivan ottelun lopussa Vaajakoski pääsi vielä pilkulta naulaamaan loppulukemat ja karu 0-5 oli kuin toisinto muutaman vuoden takaisesta vierailusta Koivusaaressa. Silloin JäPSiä kuritti Babatunde Wusu ja nyt oli Matias Kiesilän päivä. Kummankin ottelun käsikirjoitus noudattaa samaa kaavaa ja täytyykin kai toivoa, että jos FC Vaajakoski vielä Järvenpäähän tulee, ottelu viedään vaikka monitoimihalliin.

”Vaajakoski pelasi täysin ennakoidusti ja olimme valmistautuneet heidän pelityyliinsä”, totesi JäPS-valmentaja Osku Partonen. ”Ottelu ratkesi puhtaasti siihen, ettei omista tehty ja omia hyökkäyksiä pystytty viemään loppuun asti järkevästi ja tarpeeksi laadukkaasti” Näin varmasti oli, ja kun toisella onnistuu kaikki ja toisella ei juuri mikään, voi lopputulos olla tämän ottelun kaltainen. Jalkapallo on hieno laji. Ehkä juuri tuosta syystä.

PALLOLIITON OTTELUSIVULLE TÄSTÄ.