Esittelyssä Herkko Kuosa #19

Joukkueen kuopuksiin kuuluva Herkko ”Hege” Kuosa on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt olla JäPSin runkopelaajia jo parin kauden ajan. Hyökkäyspäässä ja keskikentällä monipuolisesti operoimaan pystyvän Kuosan voi kentällä tunnistaa erityisesti juonikkaista syötöistä ja näyttävistä kuljetuksista. Näennäisestä löysyydestään huolimatta Herkon erikoistilanteet löytävät nekin poikkeuksellisella tarkkuudella kohdepelaajan otsalohkon.

Erityisesti 2010-luvun espanjalaistaiturit mieleen tuovan pallotaiteilun ohella ”Hege” taitaa kyllä tarvittaessa myös maalinteon, kuten tämänkin talven pre-season on osoittanut. Lisäksi etenkin yhteispeli vuotta vanhemman Ville Aholan kanssa on tavannut hivellä katsojan silmää, ja sitä herkkua lienee luvassa jälleen ensi kesänä, kunhan jälkimmäinen palaa Amerikan komennukseltaan jälleen Järvenpäähän.

Komennukset ovat tulleet tutuksi myös Herkolle, sillä tämä vaihtoi viime vuonna teini-idolin statuksensa armeijan harmaisiin. Vaikka palvelus on jo pitkälti maalissa, ei armeijavuodesta ole pukukopissa juuri lisätietoja herunut, sillä nohevana nuorukaisena Kuosa päätyi tiettävästi äärimmäisen salaisiin erikoistehtäviin.

Valtiollisten velvollisuuksien hoitamisen jälkeen Herkon tarkoituksena on suunnata joukkuetoveri Valtsu Karlssonin jalanjäljissä diplomi-insinööriopintojen pariin. Mahdollisena esteenä näyttäytyy lähinnä kolopallo ja potentiaalinen ammattilaisura sen parissa. Todistajanlausuntojen perusteella Herkon kyvyt golfissa alkavat nimittäin vetää jo vertoja tämän jalkapallotaidoille, ja luotettavien huhujen mukaan miehen swingistä huhutaankin aina Skotlannissa asti.

Leave a Reply