RAPORTTI: JäPS – PEPO 1-1

RAPORTTI: JäPS 1-1 PEPO

JäPSin voittoputki katkesi harmillisesti Kakkosen A-lohkon viidennellä kierroksella, kun Lappeenrannan PEPO onnistui nappaamaan Järvenpään reissultaan kotiinviemisiksi yhden vieraspisteen.

Viikonlopun käyntiin pyöräyttänyt perjantai-illan kamppailu tuntui ajankohdallisesti miellyttäneen myös järvenpääläiskannattajia, sillä Keskuskentän lehtereille oli saapunut komeasti yli kuusisataapäinen yleisö. Pienilukuisuudesta huolimatta myös paikalle vaivautuneista vieraskannattajista lähti mukavasti ääntä, joten katsomon puolesta puitteet ottelulle olivat mainiot.

Kentällä kotijoukkue ei valitettavasti onnistunut kuitenkaan esittämään kauden parastaan. Honka-ottelun ilotulitusta seurasi ikävä kyllä kenties vuoden veltoin esitys tähän mennessä, eikä JäPSin hyvällä omallatunnolla voi tuhlatuista maalipaikoista huolimatta väittää ansainneenkaan täyttä pistepottia.

Kärkikamppailu alkoi odotetun varovaisesti. JäPS luovutti suosiolla pelivälineen pallonhallintakyvystään tunnetuille vierailijoille pyrkien luomaan omat maalitilanteensa vastahyökkäyksistä, mutta kumpikaan joukkue ei aivan heti alkuun vaarallisia paikkoja onnistunut juonimaan.

Ottelun avausmaali iskettiinkin oikeastaan pelin ensimmäisestä kunnollisesta maalipaikasta. Ville Ahola levitti oikeaan laitaan väsymättömälle Ala Alaeddinelle, joka lähetti pallon rangaistusalueelle vasemmalla jalallaan. Kron Rexhepi otti kolmen keltapaidan keskellä keskityksen puolustajien vastustelusta välittämättä rinnallaan alas ja latasi pallon lähietäisyydeltä verkon perukoille.

Maalin jälkeen peli tuntui hieman auenneen, ja molemmat joukkueet pääsivät hakemaan lisäosumia hieman tiheämmällä frekvenssillä.

Ensin PEPOn Paul Obi sai yksilösuorituksella jalkansa vapaaksi ja ampui hieman ohi JäPS-maalin takanurkan. Seuraavaksi isäntien Miro Schwalenstöcker pelattiin vapaaksi boksin oikealla laidalla, mutta vierailijoiden maalivahti sai jalallaan pelastettua seuranneen laukauksen kulmapotkuksi.

Ensimmäisen puoliajan jälkimmäinen puolisko luisui tämän jälkeen ikävästi kohti kaaosta, eikä tuomaristo saanut ottelua pidettyä enää näpeissään.

Ensin PEPOn Arttu Kotanen löi sivurajan läheisyydessä Miroa selkään, josta ensin mainittu palkittiin kuitenkin vain keltaisella kortilla. Tätä seuranneen kymmenminuuttisen aikana isännät nappasivat peräti neljä korttia, joista viimeinen annettiin PEPO-peluria ikävästi takaapäin taklanneelle Lum Rexhepille.

Seuranneessa torikokouksessa Ala provosoi vierailijoita siinä määrin, että Obi tarrasi tätä kaksin käsin kurkusta kiinni, ja ajettiin kentältä suoralla punaisella kortilla.

JäPS oli näin ollen siis samassa tilanteessa kuin pari kautta aiemmin PEPOa vastaan. Toiselle puoliajalle yhden maalin ja yhden miehen ylivoimalla, ja ottelu tuntui kääntyneen vääjäämättömästi sinipaidoille. Kuten tuossakin ottelussa, toisin kuitenkin kävi.

Miehen ylivoima ei tuntunut näkyvän toisella puoliskolla ollenkaan, vaan PEPO piti edelleen palloa – jopa enemmän kuin ensimmäisellä puoliajalla. PEPOkin oli kertaalleen hyvin lähellä maalia, mutta puolustuksen kustannuksella ylöspäin pyrkineiden keltapaitojen pelitapa tarkoitti siitä huolimatta sitä, että enimmät maalipaikat siunaantuivat edelleen isännille.

Jokainen hyökkäysosastolta pääsi jossain vaiheessa koettamaan onneaan, mutta pallo ei maaliverkkoon suostunut uppoamaan joko huolimattoman viimestelyn, epäonnen tai Jonathan Jäntin mainion torjuntatyöskentelyn takia.

Tarina on jokaisella jalkapalloa seuraavalle tuttu; jos et tee itse, niin kaveri kyllä käy kuittaamassa. Toppareiden väliin pystypallon saaneen PEPO-hyökkääjän viimeistely-yrityksen Altti Mäkinen onnistui vielä selvittämään, mutta kun seuranneen irtopallon lähellä ei sinipaitoja enää ollut, oli keskikentän pohjalta boksiin nousseella Alieu Ceesaylla helppo työ laittaa peli tasoihin.

Maalin jälkeen PEPO laski syvälle omalle puolustusalueelleen, mutta tasoitus tuli vierailijoiden kannalta riittävän myöhään, eikä JäPS viimeisen sekunnin kulmapotkua lukuun ottamatta ehtinyt luoda paikkoja voittomaaliin. Täten 1-1 jäi ottelun lopputulokseksi.

Vaikka ennen ottelua tasapelin olisi voinut nähdä kelvollisena lopputuloksena, on pelitapahtumat huomioiden siihen mahdotonta olla tyytyväinen. Seuraava sauma kasvojenpesuun on lauantaina 18.7. kun JäPS matkaa PK-35:n vieraaksi Pihlajamäkeen. Ottelu alkaa 15:00 MagneCit-areenalla.


ENNAKKO: JäPS – PEPO

Miesten Kakkosen A-lohkon edelliskierroksella Honka/Akatemian kaatanut JäPS on aloittanut kautensa puhtaalla pelillä, neljällä peräkkäisellä voitolla. JäPSin kausi jatkuu toisella peräkkäisellä kotiottelulla, kun lappeenrantalainen PEPO saapuu sinipaitojen vieraaksi perjantaina 10.7. klo 18:30.

PEPO kuuluu ehdottomasti lohkon lähtökohtaisesti kovimpiin ryhmiin. PEPOn penkin alle menneestä edelliskaudesta huolimatta on tämän vuoden nousukamppailun ennakkoon kaavailtu ratkeavan nimenomaan lappeenrantalaisseuran, JäPSin ja kovia vahvistuksia riveihinsä haalineen PK-35:n välillä. Näistä kolmesta juuri PEPO lienee lyönyt eniten taloudellisia paukkuja mahdollisen nousun taakse.

Yhden ottelun JäPSiä vähemmän pelanneiden lappeenrantalaisten kausi on alkanut kaksijakoisesti. Neljästä ottelustaan vasta yhden pisteen keräämään onnistuneen FC Viikingit se onnistui kaatamaan vaivoin vieraissa tahmean esityksen jälkeen. Toisella kierroksella Nurmijärven NJS nappasi puolestaan tähän mennessä ainoat pisteensä PEPOn kustannuksella, kun se jätti vierailijat jalkoihinsa tylyin 3-0-lukemin. Edellisessä ottelussaan PEPO palasi kuitenkin takaisin voittokantaan Mikkelin Pallokissoja vastaan, joten ennen JäPSin kohtaamista joukkue on napannut kolmesta pelistä 6 pistettä maalierolla 4-4.

JäPSin tavoin vahvana erikoistilannejoukkueena profiloituneen PEPOn pelaajatilanne on ollut pienoinen kysymysmerkki pitkälti kevään koronakriisin takia. Kovista ulkomaalaisvahvistuksista ainakin Norjan kakkostasolta hankitun Nando Cozarin pelilupa oli vielä viikko sitten pölyttymässä FIFAn pöytälaatikossa, eikä Cozar ole PEPOn joukkueenjohtaja Keijo Pietarisen mukaan ainoa vastaava tapaus.

Uusista hankinnoista ainakin kokenut Milan Josimov ja Vaajakoskelta saapunut Samu Suoraniemi ovat kuitenkin päässeet jo urakoimaan PEPOn paidassa. Lohkon maalikuninkuuden Kron Rexhepin nenän edestä viime kaudella vienyt Paul Obi on edelleen osa lappeenrantalaismiehistöä hänkin, vaikka nigerialaishyökkääjän maalitili on vielä tältä kaudelta avaamatta.

PEPOn alkukauden vaikeuksista huolimatta on perjantain kamppailu lähtökohtaisesti JäPSin kauden kovin haaste tähän mennessä; kenties jopa koko vuonna. Kolmesta tai neljästä ottelusta ei voi vielä järin pitkälle meneviä johtopäätöksiä vetää, mutta siitä huolimatta JäPS lähtee eittämättä otteluun ennakosuosikkina, jota se ei kiistatta ole PEPOa vastaan aiemmin montaa kertaa ollut. Tämä asettaa tietysti kotijoukkueen viitan ohella paineet järvenpääläisten niskaan. Toisaalta täysi pistepotti olisi kauden nuoruudesta huolimatta jo merkittävä harppaus kohti nousuhaaveiden toteutumista.

Vierasjoukkueen tavoin myös JäPSin perjantaisessa kokoonpanossa on vielä joitain epävarmuustekijöitä. Hedi Khayatin nilkkavamma oli ilmeisesti pelättyä lievempi, mutta vielä PEPOa vastaan mies ei pelikunnossa ole. Varusmiespalvelustaan suorittamaan siirtynyt Herkko Kuosa on myös melkoisella varmuudella ulkona. Suurimmat kysymysmerkit lienevätkin näin ollen edelleen Lum Rexhepin pelikunnon ympärillä.

Leave a Reply