Kannattajien tunnelmat Derbyn kynnyksellä

JäPS:n kausi 2017 on tulosten ja korviini kantautuneiden kommenttien valossa alkanut ihan kivasti, ainakin tappioitta. Keski-Uudenmaan ylpeyden edesottamuksia seuraavan mieltä lämmittää, kuinka joukkueen runko koostuu tänäkin vuonna omista kasvateista, joista muutamista on tullut jo jonkinlaisia 2000-luvun seuraikoneita. Tämän tekstin kirjoittaja pääsee kuitenkin tulevana lauantaina 20.5. vasta ensimmäistä kertaa tällä kaudella paikan päälle matsiin, kun Jäppärä kohtaa Jampan unelmien teatterilla paikallisvastustajan PKKU:n. Jäkeläisen futiskansan suulla ”Hökkelinä” tunnetun kannattajaryhmämme fyysinen preesens on lauantaina tuttuun tapaan vahva.

Vuosi 2015, jolloin näitä derbyjä PKKU:n viime kauden aladivarireissun vuoksi viimeksi pelattiin, oli Jäppärältä derbyjen valossa melkoista dominanssia: kolmesta matsista kaksi voittoa ja yksi tasapeli ja nolla päästettyä maalia. Itse muistan erityisen hyvin kotiderbyn vuoden 2014 elokuulta (4-0), kun punainen muovi oli sellaisessa pyörityksessä, että kaveria alkoi jo käydä sääliksi. Lauantailta ei tietenkään odoteta JäPS:n kannalta yhtään vähempää. Aiempina vuosina Hökkelin jäsenten kesken on ollut puhetta, että voitokkaan Keravan reissun jälkeen mentäisiin paikallisessa keskustassa sijaitsevaan pieneen altaaseen uimaan. Luotto on vahva, että kauden 2015 tapaan muovi taipuu sekä lauantaina että elokuussa, jolloin toivottavasti päästään voitonuinnille.

Hökkeli matkustaa vuonna 2017 aiempien kausien tapaan JäPS:n perässä myös vieraisiin. Aiemmilta vuosilta mieleenpainuvia reissuja ovat olleet esimerkiksi kauden 2014 Joutseno away (0-5!) ja kauden 2015 Tampere away, jolloin vieraskannattajia oli paikalla useampi kymmenen. Tällä kaudella odotan henkilökohtaisesti eniten Kerava ja Korso awayn ohella vierasreissua Kotkaan lauantaina 17.6. Aiempien reissujen paluumatkoilla (jos ollaan satuttu samaan dösään) on ollut siistiä päästä jauhamaan edustuksen pelaajien kanssa. Ainutlaatuista yhteisöllisyyttä!

Tulevana lauantaina n. klo 14.30 eteenpäin Hökkelin jäseniä kokoontuu derbyn pre-gameille ravintola Rozeen (Wärtsilänkatu 52). Roze toivotti kannattajat tervetulleiksi ja muistutti hanajuomiensa kannattajaystävällisistä hinnoista. Kaikki (täysikäiset) JäPS-mieliset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan nostattamaan derbytunnelmaa!

Hökkelin puolesta lauantaita odottaen,

JP

5 kommenttia artikkeliin ”Kannattajien tunnelmat Derbyn kynnyksellä

  1. Onkohan vierasfanibussi Juvalle lähdössä matkaan jossain välissä kautta? Olisin kiinnostunut retkestä.

Vastaa