Kutinaa kauden alla

JäPSin kahdelle viimeiselle harjoitusottelulle kävi köpelösti. Ensimmäisestä no-showsta vastasi Futura, joka ei saanut ryhmäänsä kasaan talvisarjan päätösotteluun. Syyn ja seurauksen erottelu on välillä vaikeaa, mutta ei Kolmonen taida nykyporvoolaisille ihan väärä sarjataso olla.

Toisen pettymyksen tarjoili tohinalla alasarjoista noussut Tampere United, jonka piti vastata kauden kenraaliharjoitusvastuksesta Koivusaaressa. Järvenpäästä draftatun Mahdi Alin loukkaantuminen oli ilmeisesti liikaa, kun Tampereella mietittiin niitä tanssiaskeleita, joilla Kakkosen avaustangosta viikon kuluttua saataisiin voitollinen tulos. JäPSin vietäväksi antautuminen ei tällä kerralla sopinut.

Sympatiat kuitenkin vaikeuksista kärsineille vastustajille, ja toivottavasti rivit ovat kaikilla kunnossa, kun sarjapisteistä aletaan tappelemaan. On sitä Järvenpäässäkin ollut välillä hankalaa. Jokunen vuosi takaperin saatiin kundeja soitella mukaan talven treenivääntöihin puhelinluettelo kuumana, ja huonostihan siinä oli käydä. Kausi pelastui vasta dramaattisten käänteiden myötä, kun ensin otettiin lohkovoittaja HIFK:stä kauden päätöskierroksella 2-1 voitto, ja sen jälkeen otettiin kabinettipaikka Kakkoseen, kun Savilahden Urheilijat ei ottanut omaa nousupaikkaansa vastaan.

Joskus on käynyt toisinkin. Legendaarinen nousukausi 2000 ei vielä helmikuussa näyttänyt kovinkaan nousujohteiselta, kun Lahdessa pelattuun talviturnaukseen saatiin juuri ja juuri 11 pelaajaa matkaan. Pelien alla vaihdettiin yhteystietoja sen verran, että joukkuekavereiden nimet olivat suurin piirtein tiedossa. Sinunkaupoista tuli  kuitenkin yllättävän lämpimät, ja syyskuun lopussa voitiin sarjataulukosta lukea JäPSin keränneen pisteen enemmän kuin toiseksi parhaaksi selvinnyt Nateva.

Vuoden 2001 vierailu Kakkosessa jäi lyhyeksi. Tällä hetkellä JäPS on kuitenkin aloittamassa jo seitsemännen peräkkäisen sesonkinsa valtakunnan kolmanneksi korkeimmalla tasolla, ja sillä suorituksella voitaneen järvenpääläisille myöntää Kakkosen vakiokasvojen arvonimi. Joukkue on vahvasti paikallinen, ja seurassa on tehty mainiota työtä sen eteen, että oman junioriputken priimuksille on joka vuosi ollut tarjolla paikka kaupungin edustusmiehistössä.

JäPSin kausi 2017 alkaa lauantaina 29.4. Mikkelissä Pallokissojen vieraana. Vuoden verran JäPSiä vanhempi kissaryhmä on aikanaan pelannut mestaruussarjassa asti, mutta nyt joukkue astelee Palloseuraa vastaan sarjanousijana. Järvenpäässä isketään pisteistä ensimmäinen kerran viikkoa myöhemmin, kun Koivusaaren lauantai-illan tunnelmaa päästään luomaan yhdessä FC Lahti Akatemian kanssa. Toivottavasti myös lahtelaisten kustannuksella.

Luvassa on jälleen kerran yhden jalkapallokauden edestä sitä ainutlaatuista tunnelmaa, jota vain oman kaupungin joukkue ja sen kannattaminen voi tarjota. Viritä siis sininen paita ja kaulaliina valmiiksi jo nyt, niin pääset nauttimaan matkasta lähtöpysäkiltä asti – niin minäkin aion tehdä!

 

Professori Pallovaara

Vastaa