JäPSin kokoonpano: Joona Tiainen (MV), Hedi Khayat, Roope Autio (C), Tino Palmasto, Gullit Zolameso, Altti Hellemaa, Joona Tapani, Linus Rönnberg, Justus Holopainen, Noah Kaijasilta, Irfan Sadik || Janne Laiho (MV), Herkko Kuosa (>Tapani 65’), Ville Ahola (>Holopainen 65’), Omar Jama (>Hellemaa 65’), Peetu Haikonen (>Khayat 78’), Taavi Arminen (>Zolameso 71’), Urho Kumpulainen

Missä: Koivusaaren tekonurmi, 24.4. klo 18:30

Yleisöä: 210

Erotuomari: Juho Nieminen

Vaikka JäPS esitti keskiviikkoiltana ajoittain pirteitä otteita, vei maalipaikoissa terävämpänä ollut SalPa kaikki pisteet mukanaan Saloon. Etenkin toisella jaksolla sinipaidat olivat niskan päällä, mutta kurinalaisesti puolustaneille vieraille saatiin iskettyä kunnolla painetta vasta liian myöhään.

Ensimmäinen puoliaika

Kauden toinen kotiottelu alkoi tasaisissa, suoraviivaista palloa suosineissa merkeissä vieraiden kenties hienoisesti hallitessa. Pari kertaa SalPa saikin pelivälineen toimitettua Joona Tiaisen vartioimalle maalille aiheuttamatta miehelle kuitenkaan suurempaa päänvaivaa.

Ensimmäinen vaarallisempi tilanne nähtiin 8. minuutilla, kun Maximus Tainio lähetti pallon taka-alueelle, josta Tino Palmasto sai kuitenkin päällään venytettyä tilanteen juuri ja juuri kulmapotkuksi. Valitettavasti se oli vielä edeltänyttä tilannettakin vaarallisempi, ja vieraiden Michael John pääsi ovelan liikkeen avittamana puskemaan vieraat maalin karkumatkalle.

Kuten usein on tapana, herätteli takaisku isäntiäkin pelaamaan. Etenkin JäPSin nälkäisimmäksi ottelun päätteeksi valittu Noah Kaijasilta oli oikealla laidallaan terävänä, mutta maalipaikat jäivät vielä tässä vaiheessa vähiin SalPan siivotessa viimeiset pallot varmasti boksistaan.

Lähimpänä maalia JäPSiltä olivat Noah, joka ehti ensimmäisenä Irfan Sadikin takaviistosyöttöön –puolustus putsasi jatkon kulmaksi – sekä Justus Holopainen, jonka laukaus oli upota kimmokkeen kautta Jere Koposen selän taakse.

Ennen JäPSin tasoitusta salolaisilla oli tuhannen taalan paikka siirtyä kahden maalin johtoasemaan. Joutsenlauma tuli pitkin ensimmäisellä jaksolla aktiivisemmassa käytössä ollutta vasenta laitaansa ja löysi maalin edestä Tainion, jonka laukaus kuitenkin hieman epäonnistui ja Tiainen ehti venyttää upeasti alanurkkaan.

Kymmenen minuuttia ennen puoliaikaa iski sitten JäPS. Tiainen avasi SalPan vapaapotkun jälkeen pitkällä, ja SalPa-topparin katko putosi suoraan Jusselle. Tämä jatkoi kuljetusliikkeen päätteeksi Noahille, joka pienten steppailujen jälkeen sijoitti vasemmallaan millintarkasti takanurkkaan.

JäPS sai shokkihoitoa kuitenkin harmillisesti vielä ennen puoliaikaa. Sinipaidat avasivat pari minuuttia ennen taukovihellystä huolimattomasti, ja viimeinen syöttö livahti ilman suurempaa painetta suoraan yli oman päätyrajan. Seuranneen kulmapotkun jälkitilanteessa Gullit Zolameso ja salolaiskärki painivat melkoisesti boksissa, ja erotuomari Juho Nieminen päätti 50/50-tilanteen tällä kertaa vieraiden eduksi. 1–2-taukolukemat laukoi pilkulta Olli Jakonen.

Vaikka erityisen rumaa peliä ei keskiviikkona nähty, jaettiin keltaisia kortteja jo ensimmäisellä jaksolla viisi, joka oli myös molempien joukkueiden lopullinen varoitussaldo.

Toinen puoliaika

Koska SalPa sai aikaisen avausmaalin avustamana viettää lähes koko 90-minuuttisen johtoasemassa, ei heillä ollut juuri tarvetta riskialttiiseen hyökkäämiseen, varsinkaan vieraissa.

Näinpä JäPS sai pitää varsinkin toisella puoliajalla rauhassa palloa ja etsiä rakoja punapaitojen puolustuksesta. Hartaasti niitä kaivettiinkin, mutta vaikka etenkin Linus Rönnberg pääsi vasemmalla laidallaan hyvin pallolle, ei JäPS onnistunut haastamaan SalPan puolustusta riittävästi.

Kun tunti oli tullut täyteen, pyöräytti Erol Ates JäPSin pelaajaruletin käyntiin triplavaihdolla. Kauden ensimmäiset minuuttinsa pelannut Ville Ahola korvasi Jussen, Omar Jama ja Herkko Kuosa keskikentällä puolestaan Joona Tapanin ja Altti Hellemaan.

Ikävä kyllä JäPS ei ehtinyt juuri uutta miehitystään kokeilla ennen kuin SalPa iski kolmannen kerran. Bumban syöttö alaspäin Tiaiselle jäi sen verran hiljaiseksi, että väliin ehti JäPSissäkin pari kautta sitten nähty Daniel Kepot, joka sijoitti pallon Joonan kautta maaliin.

Loput ottelusta olivatkin sitten täysin JäPSin heiniä. Siniset jauhoivat ja jauhoivat välillä keskityksiä boksiin lähettäen, mutta laukauksia Koposen vartioimaa maalia kohden ei vain saatu lähtemään.

Viimeisellä kymmenminuuttisella uskaliaampaan muodostelmaan siirtyneet isännät sitten vihdoin alkoivat päästä vaarasektoreille. Hyviä paikkoja ja paikanpuolikkaita kertyi puolisenkymmentä, mutta verkkoon pallo ei suostunut uppoamaan ennen kuin oli liian myöhäistä.

JäPS sai kavennuksensa, kun kellossa oli 95 minuuttia. Taavi Armisen todella tuliseen volleytykitykseen Koponen vielä kuin ihmeen kaupalla ehti väliin, mutta torjunnan ja poikkipuun kautta pallo tipahti Omarille, jolla oli helppo työ nikata isännät maalin päähän. Ikävä kyllä Nieminen vihelsi välittömästi tämän jälkeen pilliinsä, eikä tasoitukseen enää jäänyt aikaa. Loppulukemiksi näin 2–3.

– Tappiosta huolimatta paransimme mielestäni kokonaisuutena pelillisesti edellisistä otteluista, Erol sanaili pelin jälkeen.

– Henkilövirheet pitää vain saada karsittua pois ja löytää kurinalaisuutta erikoistilanteisiin. Paikkoja luotiin kyllä riittävästi pelin voittamiseen asti.

– Iso kiitos pelaajille myös siitä, että kahden maalin takaa-ajoasemasta huolimatta uskoa riitti loppuun asti, eikä kenenkään pää painunut alaspäin. Tällainen asenne tulee vielä pitkässä juoksussa kantamaan meitä.